Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η δημοτικότητα του Trump - Το 58% των Αμερικανών τον αποδοκιμάζει

tags :
Καταρρέει η δημοτικότητα του Trump - Το 58% των Αμερικανών τον αποδοκιμάζει

Επιπλέον, το 48% των ερωτηθέντων, που συμμετείχαν στην έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 10ης και 13ης Ιουλίου, δηλώνει ότι «αποδοκιμάζει έντονα» τον πρόεδρο Trump

 

Σημαντική πτώση καταγράφει η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, έξι μήνες από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.
Σε δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σήμερα (16/7) στη Washington Post, η δημοτικότητα του Trump μειώθηκε στο 36% από το 42% τον Απρίλιο 2017.    
Αυτή η νέα έρευνα γνώμης καταδεικνύει επίσης ότι το 58% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν αποδοκιμάζει τις ενέργειες του προέδρου (αύξηση 5%).
Επιπλέον, το 48% των ερωτηθέντων, που συμμετείχαν στην έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 10ης και 13ης Ιουλίου, δηλώνει ότι «αποδοκιμάζει έντονα» τον πρόεδρο Trump ένα ποσοστό που ποτέ δεν είχε καταγραφεί από τους προκατόχους του, τους Δημοκρατικούς Bill Clinton (1993-2001) και Barack Obama (2009-2017). Μονάχα ο Ρεπουμπλικάνος George W. Bush (2001-2009), υπήρξε τόσο λίγο δημοφιλής, ωστόσο κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, επισημαίνεται από την εφημερίδα.
Εξάλλου, από τη στιγμή που ο Trump μοιάζει να έχει απομονωθεί από τη διεθνή σκηνή, ιδίως μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (το 48%) κρίνουν ότι «η ηγεσία παγκοσμίως» των ΗΠΑ έχει αποδυναμωθεί έναντι ενός 27% που πιστεύει το αντίθετο, ότι δηλαδή έχει ενισχυθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης