Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Ιράν συμμορφώνεται με την πυρηνική συμφωνία, αλλά παραμένει επικίνδυνη απειλή

tags :
ΗΠΑ: Το Ιράν συμμορφώνεται με την πυρηνική συμφωνία, αλλά παραμένει επικίνδυνη απειλή
Η κυβέρνηση Trump τονίζει ότι οι νέες οικονομικές κυρώσεις προς την Τεχεράνη αφορούν το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων
Την πλήρη συμμόρφωση του Ιράν απέναντι στην πυρηνική συμφωνία με τη Δύση ανακοίνωσε τη Δευτέρα (17/7) η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Donald Trump, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του σχετικού προγράμματος.
Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι η Τεχεράνη συμμορφώνεται πλήρως μέχρι στιγμής με την εν λόγω συμφωνία, ωστόσο προειδοποίησε ότι κατά το παρελθόν έχει παρουσιάσει δείγματα αθέτησής της, γεγονός που έχει οδηγήσει την Ουάσινγκτον να αναζητήσει τρόπους για την ενίσχυση της δέσμευσής.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, η κυβέρνηση υποχρεούται κάθε 90 ημέρες να ενημερώνει το Κογκρέσο αναφορικά με τη συμμόρφωση του Ιράν απέναντι στο λεγόμενο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA).
Κατά τη διάρκεια της θητείας Trump, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που εκγκρίθηκε η πορεία της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος την έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν ως τη χειρότερη συμφωνία που έχει εφαρμοστεί ποτέ.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ενώπιο των δημοσιογράφων ότι οι νέες οικονομικές κυρώσεις προς την Τεχεράνη αφορούν το πρόγαμμα βαλλιστικών πυραύλων της, και έχουν ως στόχο τον περιορισμό των περιφερειακών εντάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης