Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος του Ιράν για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

ΗΠΑ: Νέες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος του Ιράν για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων
Σε 16 οντότητες και πρόσωπα, λόγω της υποστήριξής τους σε φερόμενους «παράνομους παράγοντες του Ιράν ή σε διακρατική εγκληματική δραστηριότητα»
Νέες οικονομικές κυρώσεις ανακοίνωσε σήμερα (18/7/2017) η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Donald Trump εις βάρος του Ιράν, σχετικά με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του, αλλά και λόγω της συμβολής του σε περιφερειακές εντάσεις, μία μέρα αφότου προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι δεν ακολουθεί το πνεύμα της πυρηνικής συμφωνίας με τις παγκόσμιες δυνάμεις.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι οι κυρώσεις απευθύνονται σε 16 οντότητες και πρόσωπα, λόγω της υποστήριξής τους σε φερόμενους «παράνομους παράγοντες του Ιράν ή σε διακρατική εγκληματική δραστηριότητα».
Οι αποδέκτες των κυρώσεων είχαν στηρίξει τον στρατό του Ιράν ή το Ισραηλινό Επαναστατικό Σώμα των Φρουρών (IRGC), μέσω της ανάπτυξης drones και στρατιωτικού εξοπλισμού, της παραγωγής και συντήρησης πλοίων και της προμήθειας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
Άλλοι, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, είχαν επίσης ενορχηστρώσει την κλοπή αμερικανικών και δυτικών προγραμμάτων λογισμικού και την πώλησή τους στην κυβέρνηση του Ιράν.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε επίσης ορίσει στοχεύσει δύο ιρανικές οργανώσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης