Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Στους 7 οι νεκροί από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του Maduro το τελευταίο 48ωρο

Βενεζουέλα: Στους 7 οι νεκροί από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του Maduro το τελευταίο 48ωρο
Την Κυριακή 30/7 οι εκλογές για τη σύσταση νέας συνέλευσης που θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα
Κορυφώνονται οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Maduro στη Βενεζουέλα κατά τις συγκρούσεις των τελευταίων 48 ωρών ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 7 άνθρωποι.
Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πανεθνική απεργία που έχει κηρυχθεί και να δώσουν μαζικό παρών στις διαδηλώσεις, οι οποίες στρέφονται κατά της κυβέρνησης Maduro.
Οι διαδηλώσεις εντάσσονται στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να μην προχωρήσουν οι εκλογές που έχει κηρύξει για την Κυριακή 30 Ιουλίου η κυβέρνηση Maduro, οι οποίες θα οδηγήσουν στην εκλογή συντακτικής συνέλευσης που θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και να καταργήσει τη σημερινή Βουλή, όπου υπερισχύει η αντιπολίτευση.
Μάλιστα οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως οι εκλογές αυτές θα σημάνουν το τέλος της Δημοκρατίας στη Βενεζουέλα καθώς ο Maduro θα συγκεντρώσει υπερεξουσίες στα χέρια του.
Το νέο σώμα θα έχει το δικαίωμα να διαλύσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή – που ελέγχεται από την αντιπολίτευση – να νομοθετεί ερήμην και να μεταθέτει προγραμματισμένες εκλογές.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 110 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές στην χώρα από την 1η Απριλίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του Maduro από την εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης