Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Απερίσκεπτη και επικίνδυνη η εκτόξευση νέου πυραύλου από τη Β. Κορέα - Την απομονώνουν διεθνώς

Trump: Απερίσκεπτη και επικίνδυνη η εκτόξευση νέου πυραύλου από τη Β. Κορέα - Την απομονώνουν διεθνώς
Μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) ΗΠΑ και Νότιος Κορέα πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά
«Απερίσκεπτη και επικίνδυνη η ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ, η οποία θα την οδηγήσει σε περαιτέρω απομόνωση» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Trump την εκτόξευση πυραύλου αργά το βράδυ της παρασκευής (29/7), την πρώτη βραδινή που πραγματοποιεί η Βόρεια Κορέα.
Αμέσως μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) ΗΠΑ και Νότιος Κορέα πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά.
Μια ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι στα γυμνάσια χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σε «χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας κατά μήκος της Ανατολικής Όχθης».
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν αυτή την νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του καθεστώτος ότι αυτές οι δοκιμές – και αυτά τα όπλα – θωρακίζουν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας.
Στην πραγματικότητα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα», τόνισε ο πρόεδρος Trump με ανακοίνωσή του.
«Απειλώντας τον κόσμο, αυτά τα όπλα και αυτές οι δοκιμές απομονώνουν περαιτέρω την Βόρεια Κορέα, εξασθενίσουν την οικονομία της και φτωχαίνουν τον πληθυσμό της», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος εμφανώς εξοργισμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης