Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αβάσιμες οι προσπάθειες των ΗΠΑ να μεταφέρουν σε εμάς τις ευθύνες για τη Β. Κορέα

Ρωσία: Αβάσιμες οι προσπάθειες των ΗΠΑ να μεταφέρουν σε εμάς τις ευθύνες για τη Β. Κορέα
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για ακόμα μία φορά όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν οποιεσδήποτε κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ένταση
Σε πλήρη απόρριψη των ευθυνών που της επέρριψαν οι ΗΠΑ για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας προχώρησε σήμερα (31/7) η Ρωσία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, αποκαλώντας τες «αβάσιμες».
Ειδικότερα, το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις σχετικές δηλώσεις του αμερικανού ομολόγου του, Rex Tillerson, χαρακτηρίζοντας ως αβάσιμες τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να μεταφέρουν την ευθύνη για την κατάσταση στην κορεάτικη χερσόνηση τόσο στους ίδιους, όσο και στην Κίνα.
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η Ρωσία και η Κίνα ανέπτυξαν έναν κοινό οδικό χάρτη ο οποίος αποκλείει τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας και περιλαμβάνει μία συνολική λύση για όλα τα προβλήματα της κορεάτικης χερσονήσου», προσθέτει εν συνεχεία η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Παράλληλα, η Μόσχα εξέφρασε για ακόμα μία φορά την «έντονη ανησυχία» της αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κορεάτικη χερσόνησο, προτρέποντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές «να αποφύγουν κινήσεια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ένταση».
Η δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την τελευταία δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, μίας κίνησης που στοχεύει στη δημιουργία ενός όπλου ικανού να χτυπήσει τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά την εκτόξευση, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «ως κύριοι οικονομικοί υποστηρικτές του πυρινικού προγράμματος της Β. Κορέας, η Κίνα και η Ρωσίας φέρουν μοναδική ευθύνη για αυτή την αυξανόμενη απειλή απέναντι στην περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης