Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Πλησιάζει το τέλος του πολέμου του Bitcoin - Δεν είναι ξεκάθαρο το ποιοι θα είναι οι νικητές

tags :
Business Insider: Πλησιάζει το τέλος του πολέμου του Bitcoin - Δεν είναι ξεκάθαρο το ποιοι θα είναι οι νικητές
Η πλατφόρμα Bitcoin δεν μεγάλωσε όπως ο όγκος των χρηστών της και των συναλλαγών, με την τιμή του Bitcoin να έχει φτάσει στα ύψη
Το τέλος του πολέμου του Bitcoin πλησιάζει, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο το ποιοι θα είναι οι νικητές αναφέρει σε ανάλυσή του το Business Insider.
Το Bitcoin έχει εμπλακεί σε έναν δραματικό εμφύλιο πόλεμο τα τελευταία χρόνια.
Η πλατφόρμα Bitcoin δεν μεγάλωσε όπως ο όγκος των χρηστών της και των συναλλαγών, με την τιμή του Bitcoin να έχει φτάσει στα ύψη.
Αυτό έχει οδηγήσει σε αυτό που ονομάζεται "εμφύλιος πόλεμος" μεταξύ των προγραμματιστών (αυτοί που εξελίσσουν την πλατφόρμα -το λειτουργικό περιβάλλον του Bitcoin) και οι "ανθρακωρύχοι" οι οποίοι δημιουργούν τα bitcoin.
Ένας μαθηματικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να γίνει ο συσχετισμός του νέου μπλοκ με τα προηγούμενα και, μόλις βρεθεί η λύση του αλγόριθμου, τότε δημιουργείται το νέο μπλοκ μαζί με έναν συγκεκριμένο αριθμό νέων Bitcoin, τα οποία και θα αποδοθούν σε αυτόν ή αυτούς που βρήκαν τη λύση.
Η δυσκολία του γρίφου τροποποιείται κάθε φορά αυτόματα από το δίκτυο, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που προσπαθούν να βρουν τη λύση.
Η παραπάνω διαδικασία ονομάζεται «Mining», ως μια σύγχρονη αναπαράσταση των χρυσωρύχων.
Ο ρυθμός δημιουργίας των Bitcoins δεν εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση, ούτε από τη βούληση κάποιου κράτους ή μίας εποπτικής αρχής, κάτι που του χαρίζει την ιδιότητα του «ασφαλούς καταφυγίου» σε περιόδους κρίσης -οικονομικής φύσης.
Υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις για την επιτάχυνση της πλατφόρμας του bitcoin.
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, η λύση που είναι γνωστή ως Segwit2x ήταν πολύ πιθανό να κερδίσει τον "πόλεμο" και να γίνει το πρότυπο μετά την 1η Αυγούστου 2017 λόγω της αναβάθμισης του λογισικού του bitocoin.
Η νέα λύση είναι μια διακλάδωση του συστήματος bitcoin, βασικά, μια νέα πλατφόρμα που ua έχει όλη την ιστορία της παλιάς πλατφόρμας αλλά θα λειτουργεί με νέους κανόνες.
Επειδή είναι χτισμένο στην ιστορία bitcoin, οι χρήστες θα λάβουν αυτόματα τα tokens στην πλατφόρμα μετρητών bitcoin εάν είχαν tokens στην πλατφόρμα του bitcoin.

Υπάρχει πολλή αστάθεια και αβεβαιότητα στις κρυπτοσυχνότητες αυτή τη στιγμή, και η Nvidia και η AMD ήταν τα μόνα σίγουρα στοιχήματα.
Και οι δύο εταιρείες παράγουν μονάδες επεξεργασίας γραφικών που χρησιμοποιούνται από ανθρακωρύχους κρυπτογράφησης για να επιταχύνουν τις πληρωμές επεξεργασίας των μηχανών τους στις πλατφόρμες.
Οι ταχύτερες ταχύτητες επεξεργασίας σημαίνουν ένα μεγαλύτερο μερίδιο των πληρωμών από την πλατφόρμα, έτσι οι ανθρακωρύχοι έχουν αγοράσει πολλές από τις κάρτες πρόσφατα.
Οι κάρτες γραφικών είναι τόσο απαιτητικές ώστε συχνά εξαντλούνται.
Η ζήτηση για αυτές τις κάρτες γραφικών δεν είναι σταθερός οδηγός ανάπτυξης για τη Nvidia ή την AMD.
Και οι δύο εταιρείες λαμβάνουν βραχυπρόθεσμη ώθηση από την αυξημένη ζήτηση, αλλά η τιμή αυτών των κρυπτοσυχνοτήτων είναι ασταθής και η ζήτηση, η οποία επιταχύνθηκε, θα μπορούσε να είναι εξίσου απρόβλεπτη.
Όσον αφορά τα κέρδη της AMD, η CEO της εταιρίας Lisa Su δήλωσε ότι οι κρυπτοεπιχειρήσεις δεν αποτελούν "μακροπρόθεσμο παράγοντα ανάπτυξης" για την εταιρεία της.
Η Nvidia εργάζεται σε κάρτες γραφικών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις απαιτήσεις της εξόρυξης κρυπτοσυχνοτήτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Mitch Steves, αναλυτή της RBC, οι ανθρακωρύχοι δεν θα προσφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη στη Nvidia.
"Από τις 30 Ιουλίου 2017, πιστεύουμε ότι η ζήτηση για GPU που σχετίζονται με την εξόρυξη Ethereum θα εξομαλυνθεί και δεν θα δούμε μεγάλη αύξηση στο ρυθμό δικτύου", έγραψε ο Steves σε σημείωμα στους πελάτες.
"Για να τα βάλουμε όλα μαζί, η επίσημη εκτίμησή μας είναι έσοδα 175 εκατ. δολάρια για την AMD και 75 εκατ. δολάρια  για Nvidia τους τελευταίους 4 μήνες, ενώ ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να υπολογιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης