Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζουν το ανοδικό τους κρεσέντο οι αμερικανικές αγορές - Ψήφος εμπιστοσύνης στα αποτελέσματα των εταιριών

tags :
Συνεχίζουν το ανοδικό τους κρεσέντο οι αμερικανικές αγορές - Ψήφος εμπιστοσύνης στα αποτελέσματα των εταιριών
Οι τρεις κύριοι δείκτες σημείωσαν επίσης πολλαπλά ρεκόρ τον περασμένο μήνα, καθώς η Wall Street αντέδρασε θετικά στα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν πολλές εισηγμένες

Συνεχίζουν το ανοδικό τους κρεσέντο οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αγνοούν την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας αλλά και την αναταραχή που επικρατεί στο Λευκό Οίκο και να δείχνουν εμπιστοσύνη στα ισχυρά θεμελιώδη που ανακοινώνουν οι εισηγμένες.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης θα βρεθούν και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα, μα αυτά της Appleνα αποτελούν βαρόμετρο για την αγορά.
Στις 16:30 ώρα Ελλάδαος ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο +0,39% στις 21.977,89 μονάδες.
Κέρδη +0,16% ο Nasdaqστις 5.895,5 μονάδες.
Άνοδος +0,16% για τον S&P 500 στις 2.471,7 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,4% τον Ιούλιο του 2017, ο δείκτης S&P 500 αυξήθηκε κατά 1,9%, και ο δείκτης Ο Dow Jonesσημείωσε άνοδο 2,5% την ίδια περίοδο.
Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος είναι και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την απόλυση του πρόσφατα διορισμένου διευθυντή επικοινωνίας Α. Skarmoutsi οποίος έμεινε στη συγκεκριμένη θέση μόλις για 10 ημέρες.
Στα μαρκοικονομικά νέα της ημέρας οι καταναλωτικές δαπάνες επιβραδύνθηκαν τον Ιούνιο, καθώς το προσωπικό εισόδημα κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων επτά μηνών.
Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,1% τον Ιούνιο, μετά από άνοδο 0,2% τον περασμένο μήνα.
Ήταν η πιο αδύναμη μέτρηση από τον Φεβρουάριο.
Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα παρέμεινε αμετάβλητο μετά από μια άνοδο 0,3% τον Μάιο. Ήταν η χειρότερη επίδοση από τον Νοέμβριο του 2016, όταν το εισόδημα είχε υποχωρήσει κατά 0,1%.
O δείκτης πληθωρισμού PCE παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, ενώ σε σχέση με τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους ενισχύθηκε 1,4%.

Ένταση στις σχέσεις με τη Μόσχα

Την απομάκρυνση του 60% του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη Ρωσία ζήτησε ο Κρεμλίνο, υποχωρώντας ως προς την εθνική τους ταυτότητα: ορισμένοι μπορούν να είναι και Ρώσοι, όπως ανακοινώθηκε.
Η κίνηση θεωρήθηκε ένας τρόπος να χαλαρώσουν τα ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις της Ουάσινγτον προς τη Μόσχα.
Το πώς θα απομακρυθούν οι διπλωμάτες που εργάζονται για λογαριασμό των ΗΠΑ "είναι δική τους υπόθεση", είπε αναφερόμενος στις ευθύνες της Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Ο Vladimir Putin ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, πως 755 Αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία ενώ εκτίμησε ότι, δεν αναμένεται κάποια βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών άμεσα.
Το είδος των ρωσικών αντιποίνων είχε γίνει γνωστό από την Παρασκευή (28/7) αλλά χθες μόλις ο Putin έδωσε τον ακριβή αριθμό των Αμερικανών διπλωματών που θα απελαθούν.
Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο Rossiya 1, ο Putin είπε ότι η υπομονή της Ρωσίας για αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ έχει εξαντληθεί.
Ο Putin είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να λάβει περισσότερα μέτρα εναντίον των ΗΠΑ, αλλά όχι αυτή τη στιγμή.
Επανέλαβε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ ήταν ένα βήμα προς την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.



 www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης