Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο 2017 - Στις 55,7 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο 2017 - Στις 55,7 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης παραμένει πάνω από το όριο των 50 μονάδων από τα μέσα του 2013
Επιβράδυνση καταγράφηκε στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Markit, με τις Γαλλία και Γερμανία να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο μεταξύ των χωρών του νομισματικού μπλοκ.
Ειδικότερα, ο PMI διαμορφώθηκε στις 55,7 μονάδες, έναντι 56,3 μονάδων τον Ιούνιο, ενώ παράλληλα αποδείχθηκε ελαφρώς ασθενέστερος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 55,8 μονάδες.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης παραμένει πάνω από το όριο των 50 μονάδων από τα μέσα του 2013.
«Η έρευνα καταδεικνύει μία ελεφριά επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης τον Ιούλιο, ωστόσο η εικόνα των επιχειρηματικών συνθηκών εξακολουθεί να είναι ενθαρρυντικά αισιόδοξη», ήταν το σχόλιο του επικεφαλής οικονομολόγου της Markit, Chris Williamson.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν, ενώ ο υποδείκτης της απασχόλησης παρέμεινε σταθερός στις 54,4 μονάδες, μία από τις υψηλότερες τιμές τις τελευταίας δεκαετίας.
Η δραστηριότητα στη Γερμανία επιβραδύνθηκε σε χαμηλό δέκα μηνών, ενώ πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατέγραψε και η Γαλλία.
«Από τις τέσσερις ισχυρότερς οικονομίες της Ευρωζώνης, μόνο η Ιταλία σημείωσε ταχύτερη ανάπτυξη τον Ιούλιο», υπογραμμίζει ο Williamson.
Επιπλέον, οι νέες επιχειρήσεις στην Ευρωζώνης αναπτύχθηκαν με ταχύτερο ρυθμό κατά τον περασμένο μήνα, με τον σχετικό υποδείκτη να ενισχύεται στις 55,2 μονάδες, έναντι 55,1 μονάδες προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης