Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Καλούμε όλες τις πλευρές να μην κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις στην κορεάτικη χερσόνησο

ΥΠΕΞ Κίνας: Καλούμε όλες τις πλευρές να μην κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις στην κορεάτικη χερσόνησο
Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Wang Yi, τόνισε ότι η χώρα έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της για την πρόσφατη πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας
Την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεάτικη χερσόνησο ζήτησε σήμερα (3/8) για ακόμα μία φορά η Κίνα, μέσω του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Wang Yi, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην προβούν σε κινήσεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση στην περιοχή.
Ειδικότερα, ο Wang, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε από το Πεκίνο, αναφέρθηκε στην πρόσφατη νέα πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι «η Κίνα έχει ήδη εκφράσει εκφράσει σαφώς την αντίθεσή της», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι η κίνηση της Πιονγιάνγκ έλαβε χώρα «για άλλη μία φορά κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
«Ταυτόχρονα, καλούμε όλες τις πλευρές να μην προβούν σε ενέργειας που θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση των εντάσεων», υπογράμμισε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών, λίγο πριν μεταβεί στη Μανίλα των Φιλιππινών, όπου και θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του, Rex Tillerson.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη (1/8) ο Tillerson κατέστησε σαφές ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει την κατάρρευση του καθεστώτος του Kim Jong Un, αλλά επιθυμεί μία ειρινική προσέγγιση του ζητήματος, με σκοπό η Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ, ο Wang τόνισε ότι οι παρατηρήσεις του για την κορεάτικη χερσόνησο είναι πολύ σημαντικές κι ότι ελπίζει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να τις εφαρμόσουν με επιτύχια.
«Ελπίζω όλες οι πλευρές να μπορέσουν να προχωρήσουν μαζί μέσα από το διάλογο για να βρουν γρήγορα μία λύση που να αφορά τις μεταξύ τους ανησυχίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης