Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Παύση στο bull run της Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

tags :
FT: Παύση στο bull run της Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ
Οι επενδυτές παρακολουθούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας  για πιθανές επιπτώσεις στις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής
Παύση καταγράφει το bull run στη Wall Street, εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, σημειώνουν ο Financial Times.
Τα στοιχεία για τις καταστάσεις μισθοδοσίας εκτός γεωργικού τομέα στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα 04/08, είναι πιθανό να καθορίσουν το κλίμα στη Wall Street, αλλά και να επηρεάσει το outlook για τα επιτόκια της Fed.
«Οι εκτιμήσεις μας αναφέρουν ότι οι καταστάσεις μισθοδοσίας εκτός γεωργικού τομέα αυξήθηκαν κατά 200 χιλ. τον Ιούλιο.
Αυτή η αύξηση είναι αρκετή για να οδηγήσει σε μείωση του δείκτη ανεργίας στο 4,3%», σχολιάζει ο Simon MacAdam της Capital Economics.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας  για πιθανές επιπτώσεις στις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η Federal Reserve.
Υπό αυτό το πρίσμα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2016, έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, με τους traders να βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.
Ειδικότερα ο δείκτης του δολαρίου υποχωρεί 0,1% στα 921,766 ενώ οι εβδομαδιαίες απώλειες ανέρχονται 0,6%.
Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία, σε συνδυασμό με την αναταραχή που επικρατεί στον Λευκό Οίκο, αλλά και την ανησυχία για ενδεχόμενο εμπορικό «πόλεμο» με την Κίνα, έχουν αποδυναμώσει το αμερικανικό νόμισμα.
Το ευρώ ενισχύεται οριακά 0,10% στα 1,1882 δολ.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης