Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο τραπέζι η επιλογή του προληπτικού πολέμου κατά της Β. Κορέας - Δεν θα ανεχθούμε την απειλή

ΗΠΑ: Στο τραπέζι η επιλογή του προληπτικού πολέμου κατά της Β. Κορέας - Δεν θα ανεχθούμε την απειλή
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για όλες τις επιλογές σχετικά με την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής από τη Βόρεια Κορέα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βόρειας Κορέας άφησε ο H.R. McMaster, σύμβουλος  Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για όλες τις επιλογές σχετικά με την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής από τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένου  ενός «προληπτικού πολέμου», τόνισε ο  McMaster σε συνέντευξή του σήμερα (5/8) στο MSNBC.
Οι δηλώσεις αυτές  έρχονται μετά τις δοκιμές δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα τον Ιούλιο 2017 και αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump κατέστησε  σαφές ότι δεν θα ανεχτεί τις απειλές της Πιονγιάνγκ να επιτεθούν στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα.
Ο προληπτικός πόλεμος θα εμπόδιζε τη Βόρεια Κορέα να απειλήσει τις ΗΠΑ με πυρηνικά και ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής, πως δεν πρόκειται να ανεχθεί νέες απειλές, σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε: 
«Αν έχουν πυρηνικά όπλα που μπορούν να απειλήσουν τις ΗΠΑ, αυτό είναι απαράδεκτο από την προοπτική του προέδρου.
Φυσικά, πρέπει να παράσχουμε όλες τις επιλογές για να το εμποδίσουμε αυτό. Και αυτό περιλαμβάνει μια στρατιωτική επιλογή». 
Μάλιστα κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τις πιθανές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στο ενδεχόμενο στρατιωτικών επιχειρήσεων ο Αμερικανός αξιωματούχος απάντησε πως αυτό είναι αδύνατο.
Ο πόλεμος είναι μια συνεχής αλληλεπίδραση αντιθέτων καταστάσεων, μια συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ των δυνάμεών μας και εκείνων του εχθρού.
Επομένως, νομίζω ότι είναι σημαντικό - να εξετάσουμε - το εύρος των εκτιμήσεων για το τι θα μπορούσε να συμβεί, γιατί είναι σαφές πως οτιδήποτε στον πόλεμο, είναι απρόβλεπτο, επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης