Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Wall Street αψηφά την αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου - Συνεχίζει ανοδικά ο δείκτης Dow Jones

tags :
H Wall Street αψηφά την αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου - Συνεχίζει ανοδικά ο δείκτης Dow Jones
Ο Dow Jones κινείται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, πάνω από τις 22.000 μονάδες, με την αγορά να ανησυχεί για τις αντοχές του δείκτη εδώ και πάρα πολλούς μήνες
H Wall Street αψηφά την αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου μετά και τις νέες κυρώσεις από τον ΟΗΕ στη Βόρεια Κορεά, με το δείκτη Dow Jones να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις πάνω από τις 22.000 μονάδες.
Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο +0,03% στις 22.100,42 μονάδες.
Αμετάβλητος στις 2.476,72 μονάδες ο δείκτης S&P 500.
Άνοδος +0,13% ο δείκτης Nasdaq στις 6.359,87 μονάδες.
Ο Dow Jones έχει καταρρίψει 33 φορές από τις αρχές του 2017 το ιστορικό του ρεκόρ... όπως και το 1929
Ο Dow Jones κινείται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, πάνω από τις 22.000 μονάδες, με την αγορά να ανησυχεί για τις αντοχές του δείκτη εδώ και πάρα πολλούς μήνες.
Μάλιστα, για τους λάτρεις των στατιστικών, ο Dow Jones έχει καταρρίψει 33 φορές το ιστορικό του ρεκόρ από τις αρχές του έτους, όπως έγινε και το... 1929, τη χρονιά του μεγάλου κραχ στις ΗΠΑ.
Και το 2007, πριν από την τελευταία κρίση, ο Dow Jones είχε καταρρίψει το ιστορικό του ρεκόρ 34 φορές.
Είναι σαφές ότι ο Dow Jones βρίσκεται σε μακροχρόνιο bull market, που κρατά από το 2009, το οποίο συντηρείται τόσο από εταιρικά νέα, όσο και από μάκρο αλλά και από πολιτικές εξελίξεις που προεξοφλούν «φιλικές» προς τις επενδύσεις επιλογές.

Γεωπολιτικό ρίσκο

Εντείνουν τις πιέσεις τους προς τη Βόρεια Κορέας οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, με φόντο και τις νέες κυρώσεις από το ΟΗΕ, όπως προκύπτει από τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομοφώνως το Σάββατο 5/8/2017 την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στις οποίες προχώρησε τον Ιούλιο 2017.
Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας απαγορεύει περαιτέρω τις εξαγωγές της Βόρειας Κορέας.
Το σχέδιο απόφασης, που υπεβλήθη από τις ΗΠΑ απαγορεύει τις βορειοκορεατικές εξαγωγές άνθρακα, σιδήρου, σιδηρομεταλλεύματος,  μολύβδου και θαλασσινών.
Απαγορεύει επίσης την αύξηση του σημερινού αριθμού βορειοκορεατών εργατών που εργάζονται στο εξωτερικό, νέων κοινοπραξιών με την Πιονγιάνγκ και νέων επενδύσεων σε εμπορικές συνεργασίες.
Mε την εφαρμογή των νέων κυρώσεων η Βόρεια Κορέα στερείται πόρους ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.
Η έγκριση του ψηφίσματος και από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί ένδειξη για μεταβολή της στάσης της Κίνας ως προς τη Βόρεια Κορέα, της οποίας είναι το κύριο στήριγμα.
Στην πλήρη καταδίκη των νέων κυρώσεων που επέβαλε σε βάρος της ο ΟΗΕ προχώρησε σήμερα (7/8) η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι δεν πρόκεται να διαπραγματευτεί τη διακοπή του πυρηνικού προγράμματος μέχρι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τις «εχθρικές» πολιτικές.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Kim Jong Un ανέφερε ότι θα προβεί σε ενέργειες ως απάντηση στις κυρώσεις «που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ», χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις κυρώσεις ως «παραβίαση της κυριαρχίας».
Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα το Σάββατο (5/8) τον περιορισμό στις εξαγωγές άνθρακα, σιδήρου, μολύβου και θαλασσινών της Βόρειας Κορέας, μετά τη δοκιμή δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ικανών να πλήξουν τις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας έρχονται σε μία χρονική περίοδο που αρκετές χώρες της Ασίας προσπαθούν να επαναφέρουν τις εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι του διαλόγου, την ίδια στιγμή που η Σεούλ καλεί την Πιονγιάνγκ για άμεσα επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης