Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Στόχος η άντληση 1,5 δισ. δολ. για τη χρηματοδότηση της παραγωγής του Model 3

tags :
Tesla: Στόχος η άντληση 1,5 δισ. δολ. για τη χρηματοδότηση της παραγωγής του Model 3
Οι προπαραγγελίες για το Model 3 έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο
Το ποσό του 1,5 δισ. δολ. δήλωσε σήμερα (7/8/2017) πως στοχεύει να αντλήσει η Tesla Inc. από μια προσφορά ομολόγων, καθώς η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναβαθμίζει την παραγωγή του νεότερου sedan της, Model 3.
Η συγκεκριμένη προσφορά σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Tesla στις αγορές ομολόγων και η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα roadshows, όπως μετέδιδε το «IFR», επικαλούμενο επικεφαλής τραπεζίτες.
Όπως ανέφερε δημοσίευμα του «Reuters», η Tesla βασίζεται στο Model 3, το λιγότερο ακριβό της αυτοκίνητο, ώστε να καταστεί μια κερδοφόρα εταιρεία μαζικής κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Οι προπαραγγελίες για το Model 3, του οποίου η τιμή ξεκινά από τα 35.000 δολ., έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, με μέσο όρο περίπου 1.800 την ημέρα από το λανσάρισμά του, στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, προειδοποίησε ότι η εταιρεία του θα αντιμετωπίσει μήνες «κατασκευαστικής κόλασης», καθώς αυξάνει την παραγωγή του sedan.
Η Tesla είχε πάνω από 3 δισ. δολ. σε μετρητά στο τέλος του τριμήνου έως τον Ιούνιο του 2017, σε σύγκριση με 4 δισ. δολ. στο προηγούμενο τρίμηνο και 3,25 δισ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης