Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε εταιρικά κέρδη - Πιέσεις από το πετρέλαιο

Οριακές απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε εταιρικά κέρδη - Πιέσεις από το πετρέλαιο
Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου 2017 από ορισμένες μεγάλες εταιρείες λιανεμπορίου
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (8/8/2017) η Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να ανακόπτει το 10ήμερο κερδοφόρο του σερί, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου 2017 από ορισμένες μεγάλες εταιρείες λιανεμπορίου, λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας περιόδου δημοσίευσης κερδών που συνέβαλε στην άνοδο των αμερικανικών μετοχών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Οι μετοχές των εταιρειών λιανεμπορίου έχουν «χτυπηθεί» φέτος, με τον δείκτη SPDR S&P Retail ETF να υποχωρεί κατά 6,2% από την αρχή του έτους, καθώς οι επενδυτές φοβούνται μια περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς για την Amazon.com.
Έτσι, περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,14% και κινείτο στις 22.088,36 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,20% και κινείτο στις 2.475,92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,25% χαμηλότερα, στις 6.367,73 μονάδες.


Σήμερα δεν αναμένονται σημαντικές ομιλίες από μέλη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ χθες ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, ακόμη και εάν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας της χώρας συνεχίσουν να βελτιώνονται.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, παρά τα δημοσιεύματα περί χαμηλότερων προμηθειών αργού από τη Σαουδική Αραβία, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα από τη διήμερη συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ στο Άμπου Ντάμπι σχετικά με τη συμφωνία περικοπών στην παραγωγή.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στον «μαύρο χρυσό» άσκησε και η επαναλειτουργία του μεγαλύτερου πεδίου γεωτρήσεων στη Λιβύη, επιτρέποντας την εξαγωγή 270 χιλ. βαρελιών ημερησίως.
Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα έχει εξαιρεθεί από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, καθώς οι διάφορες γεωπολιτικές αναταράξεις που είχε τα προηγούμενα χρόνια είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή της.
Περί τις 16:45, η τιμή του Brent κινείτο κατά 0,7% χαμηλότερα, στα 52,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του αργού υποχωρούσε κατά 0,6% και κινείτο στα 49,1 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (7/8), η Wall Street έκλεισε με οριακά κέρδη αλλά σε ιστορικά υψηλά, «αψηφώντας» τις αυξημένες γεωπολιτικές ανησυχίες μετά και την επιβολή νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ εις βάρος της Βόρειας Κορέας.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial average έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 22.118,42 μονάδων - το ένατο συνεχόμενο - ενώ ο δείκτης κατέγραψε κέρδη για δέκατη συνεχόμενη ημέρα - στο μεγαλύτερο κερδοφόρο του σερί από τον Φεβρουάριο του 2017.
Ο S&P 500 έκλεισε επίσης σε ιστορικό υψηλό, στις 2.480,91 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης το κλίμα είναι υποτονικό, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης