Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» η Wall Street, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Τέλος στο 10ήμερο ανοδικό σερί του Dow Jones

tags :
Στο «κόκκινο» η Wall Street, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Τέλος στο 10ήμερο ανοδικό σερί του Dow Jones
Οι αμερικανικές μετοχές κατήλθαν σε ενδοσυνεδριακά χαμηλά μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, προς τη Βόρεια Κορέα
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (8/8/2017) η Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να «σπάει» το 10ήμερο ανοδικό του σερί, εν μέσω των αυξημένων γεωπολιτικών ανησυχιών, ενώ οι αμερικανικές μετοχές δέχτηκαν πρόσθετες πιέσεις από τις τιμές του πετρελαίου.
Έτσι, ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,15%, στις 22.085,34 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,24% και έκλεισε στις 2.474,92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,21% χαμηλότερα, στις 6.370,46 μονάδες.



Οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν εναλλαγές προσήμων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τους Dow Jones και S&P 500 να ανέρχονται ενδοσυνεδριακά σε νέα ρεκόρ, καθώς η άνοδος των τεχνολογικών μετοχών αντιστάθμισε την αποδυνάμωση στους κλάδους υλικών και ιατρικής περίθαλψης.
Ωστόσο, οι αμερικανικές μετοχές κατήλθαν σε ενδοσυνεδριακά χαμηλά μετά τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, προς τη Βόρεια Κορέα, ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας - φόβου (VIX) ξεπέρασε και πάλι τις 10 μονάδες.
«Η Βόρειος Κορέα αν δεν σταματήσει τις απειλές προς τις ΗΠΑ, θα αντιμετωπίσει πυρ και μανία όπως ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Trump, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία της ασιατικής χώρας.
Η δήλωση του Trump ήρθε τρεις ημέρες μετά την ομόφωνη ψήφιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή νέου γύρου κυρώσεων στην Πιονγιάνγκ, ως απάντηση στις τελευταίες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές ανέμεναν και τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου 2017 από ορισμένες μεγάλες εταιρείες λιανεμπορίου, λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας περιόδου δημοσίευσης κερδών που συνέβαλε στην άνοδο των αμερικανικών μετοχών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Οι μετοχές των εταιρειών λιανεμπορίου έχουν «χτυπηθεί» φέτος, με τον δείκτη SPDR S&P Retail ETF να υποχωρεί κατά 6,2% από την αρχή του έτους, καθώς οι επενδυτές φοβούνται περαιτέρω αύξησης του μεριδίου αγοράς για την Amazon.com.
Πάντως, τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για το β’ τρίμηνο του 2017 ήταν καλύτερα των προσδοκιών, με τους αναλυτές να αναμένουν τώρα μια αύξηση 11,8% για τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Apple «σκαρφάλωσε» σήμερα (8/8) σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς συνεχίζεται το ράλι που ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την προηγούμενη εβδομάδα.
Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έκλεισε κατά 0,80% υψηλότερα, στα 160,1 δολ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με νέες απώλειες, στον απόηχο των αυξημένων προβλέψεων της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας για την παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2017 και το 2018.
Ειδικότερα, στην αγορά της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 0,5% ή 22 σεντς, στα 49,17 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent έκλεισε κατά 0,4% χαμηλότερα, στα 52,14 δολ. το βαρέλι.
Η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΙΑ) προέβλεψε σήμερα (8/8) ότι η αμερικανική παραγωγή αργού θα διαμορφωθεί στα 9,35 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017, έναντι της προηγούμενης εκτίμησής της, που έκανε λόγο για 9,33 εκατ. βαρέλια.
Για το 2018, η ΕΙΑ εκτιμά πως η αμερικανική παραγωγή θα διαμορφωθεί στα 9,91 εκατ. βαρέλια, από 9,9 εκατ. που είχε προβλέψει τον Ιούλιο.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές ανέμεναν λεπτομέρειες από τη διήμερη συνάντηση του ΟΠΕΚ στο Άμπου Ντάμπι, όπου ο Οργανισμός ζήτησε μια μεγαλύτερη συμμόρφωση με τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να καταστεί αυτό εφικτό.
Χθες (7/8), η Wall Street έκλεισε με οριακά κέρδη αλλά σε ιστορικά υψηλά, «αψηφώντας» τις αυξημένες γεωπολιτικές ανησυχίες μετά και την επιβολή νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ εις βάρος της Βόρειας Κορέας.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial average έκλεισε τη Δευτέρα στο ιστορικό υψηλό των 22.118,42 μονάδων - το ένατο συνεχόμενο.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης