Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ομόλογα της Καλιφόρνιας που κάποτε συγκρίνονταν με τα ελληνικά τώρα είναι ανάρπαστα

Τα ομόλογα της Καλιφόρνιας που κάποτε συγκρίνονταν με τα ελληνικά τώρα είναι ανάρπαστα
Μετά τη Μεγάλη Ύφεση (2007-2009), η πολιτεία της Καλιφόρνια χρειάστηκε να εκδώσει IOUs και προέβη σε συγκρίσεις με την Ελλάδα
Πριν από επτά χρόνια, η Καλιφόρνια ήταν "η επόμενη Ελλάδα", sήμερα, τα ομόλογά της διαπραγματεύονται σαν να έχουν αξιολόγηση καλύτερα από "ΑΑΑ".
Καθώς η "Χρυσή Πολιτεία" επωφελείται από την έκρηξη της Silicon Valley και την αναζωπυρωμένη αγορά ακινήτων, οι επενδυτές σπεύσουν να τοποθετηθούν σε ομόλογα της Καλιφόνιας δήλωσε στο Bloomberg ο Nicholos Venditti, διευθυντής χαρτοφυλακίου της Thornburg Investment Spreads.
Ενώ η ζήτηση για ομόλογα της Καλιφόρνια είναι ακόρεστη, η προσφορά είναι πενιχρή.
Τις επόμενες 30 ημέρες, ομόλογα αξίας άνων των 4 δισ. δολαρίων ωριμάζουν ή θα εξοφληθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία τους, δίνοντας στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια για να επενδύσουν.
Ένας επενδυτής αγόρασε ομόλογα της Καλιφόρνιας αξίας 1,1 εκατ. δολαρίων, που λήγουν έξι χρόνια με απόδοση 1,33% ή 4,3 μονάδες βάσης κάτω από τα ομολογίες που αξιολογούνται με "AAA" με την ίδια διάρκεια.
Τα ομόλογα της Καλιφόρνια αξιολογούνται με "AA" από τις S&P Global Ratings και Fitch Ratings και "Aa3" από την Moody's Investors Service.
Μετά τη Μεγάλη Ύφεση (2007-2009), η πολιτεία της Καλιφόρνια χρειάστηκε να εκδώσει IOUs και προέβη σε συγκρίσεις με την Ελλάδα.
Τώρα, με τα μετρητά από τον κλάδο της τεχνολογίας και τις τιμές ρεκόρ των μετοχών, η Καλιφόρνια αύξησε τα αποθεματικά του προϋπολογισμού της σε 8,5 δισ. δολάρια και πρόσθεσε 6 δισ. δολάρια στο Ταμείο Κρατικών Συντάξεων.
Σε τοπικό επίπεδο, οι εκτιμώμενες αξίες έχουν ανακάμψει, ενισχύοντας τα έσοδα από το φόρο ακίνητης περιουσίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης