Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η νήσος Guam (Γκουάμ) είναι προστατευμένη από την απειλή της Β. Κορέας

ΗΠΑ: Η νήσος Guam (Γκουάμ) είναι προστατευμένη από την απειλή της Β. Κορέας
Η εκπρόσωπος του Κογκρέσσου στην περιοχή, Madeleine Z. Bordallo, καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση της έντασης
Την πεποίθησή της ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είναι σε θέση να προστατεύσουν την νήσο Γκουάμ από μία ενεδεχόμενη πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας, εξέφρασε σήμερα (9/8) η εκπρόσωπος του αμερικανικού Κογκρέσου στην περιοχή, Madeleine Z. Bordallo, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών αυξάνονται συνεχώς τις τελευταίες ώρες.
Αναλυτικότερα, η Bordallo δήλωσε ότι «το Γκουάμ παραμένει ασφαλές και είμαι σίγουρη για την ικανότητα των αμερικανικών δυνάμεων να προστατεύσουν το νησί και τους συμμάχους μας στην περιοχή», χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «βαθιά ανησυχητική» την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας.
Παράλληλα, κάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να δείξει «σταθερή ηγεσία» και να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα ώστε να εξαλείψει τις εντάσεις και να αποτρέψει την Πιονγιάνγκ από το να προχωρήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Τα σχόλια της εκπροσώπου του Κογκρέσσου έρχονται λίγες ώρες μετά τη δήλωση από πλευράς Πιονγιάνγκ ότι εξετάζει προσεκτικά ένα σχέδιο μέσω του οποίου θα μπορούσε να πλήξει τη νήσο Γκουάμ, όπου βρίσκεται μία αμερικανική βάση.
Νωρίτερα, ο Trump είχε απειλήσει τη Βόρεια Κορέα ότι θα έρθει αντιμέτωπη με «φωτιά και μανία» εάν συνεχίσει τις απειλές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης