Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές με φόντο τις γεωπολιτικές ανησυχίες - «Βουτιά» 1,2% για τον DAX

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές με φόντο τις γεωπολιτικές ανησυχίες - «Βουτιά» 1,2% για τον DAX
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,73%
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα (9/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της κλιμακούμενης γεωπολιτικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,73%, με σχεδόν όλους τους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX «βούλιαξε» κατά 1,15%, στις 12.150,50 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,61% στις 7.496,50 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 σημείωσε «βουτιά» 1,42% και έκλεισε στις 5.145,00 μονάδες.
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης διολίσθησε περίπου κατά 1,4%, με τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας, Deutsche Bank και Commerzbank, να «ηγούνται» της καθόδου, καταγράφοντας απώλειες άνω του 3,5%.
Ο κλάδος χημικών επίσης κατέγραψε σημαντική πτώση, κλείνοντας με απώλειες άνω του 1%, στον απόηχο ορισμένων πιο αδύναμων από ό,τι αναμενόταν εταιρικών αποτελεσμάτων.


Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της χώρας του θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».
Εν τω μεταξύ, ο Trump κλιμακώνει και σήμερα την ένταση, αυτή τη φορά με «όπλο» την πυρηνική ισχύ των ΗΠΑ.
«Η πρώτη μου εντολή ως πρόεδρος ήταν η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, το οποίο είναι ισχυρότερο από ποτέ.
Ελπίζω να μην αναγκαστούν ποτέ οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αυτή την δύναμη, ωστόσο δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που δεν θα είναι το πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.
Το κλίμα είναι αρνητικό και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με τη Wall Street να δέχεται επίσης πιέσεις από την ένταση μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσιγκτον.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφονται προς πιο ασφαλή «καταφύγια», όπως το γιεν, ο χρυσός, τα αμερικανικά ομόλογα και το ελβετικό φράγκο, το οποίο ενισχύεται περισσότερο από 1% έναντι του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης