Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η Β. Κορέα να σταματήσει ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταστροφή της

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η Β. Κορέα να σταματήσει ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταστροφή της
Η Πιονγιάνγκ πρέπει να επιλέξει να σταματήσει να απομονώνει τον εαυτό της και να σταματήσει την επιδίωξη πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Η Βόρεια Κορέα «θα πρέπει να σταματήσει κάθε εξέταση ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του καθεστώτος της και στην καταστροφή του λαού της», δήλωσε σήμερα (9/8/2017) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, απευθύνοντας μια δραματική προειδοποίηση προς την Πιονγιάνγκ.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της χώρας του θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».
Σήμερα, ο Trump προέβη σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
«Η πρώτη μου εντολή ως πρόεδρος ήταν η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, το οποίο είναι ισχυρότερο από ποτέ.
Ελπίζω να μην αναγκαστούν ποτέ οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αυτή την δύναμη, ωστόσο δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που δεν θα είναι το πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.
«Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας πρέπει να επιλέξει να σταματήσει να απομονώνει τον εαυτό της και να σταματήσει την επιδίωξη πυρηνικών όπλων», αναφέρει ο Mattis σε γραπτή δήλωσή του, προσθέτοντας ότι οι «πράξεις του καθεστώτος θα συνεχίσουν να υπερκαλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τις δικές μας και θα χάσουν οποιαδήποτε κούρσα εξοπλισμών ή συγκρούσεις που θα ξεκινήσουν».
Ο Mattis έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι προτιμά να επιλύει ζητήματα σχετικά με τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας μέσω της διπλωματίας - σημειώνοντας ότι η στρατιωτική δράση θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης