Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στα γερμανικά ΜΜΕ για τη Β. Κορέα - Παιχνίδι με την οργή και τη φωτιά

Ανησυχία στα γερμανικά ΜΜΕ για τη Β. Κορέα - Παιχνίδι με την οργή και τη φωτιά
Οι αναλυτές στη Γερμανία καταγράφουν ότι και τα χρηματιστήρια αντέδρασαν με νευρικότητα στη ρητορική κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β.Κορέας
Ανησυχία διαφαίνεται και στον γερμανικό τύπο. Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt κάνει λόγο για "παιχνίδι με τη φωτιά", παραφράζοντας τις απειλές που εκστόμισε την Τετάρτη  (9/8) ο αμερικανός πρόεδρος.
Την τακτική Trump επιχειρεί να ερμηνεύσει με ορθολογικά κριτήρια η εφημερίδα Die Welt: "Γιατί προσθέτει άλλο ένα tweet, λέγοντας ότι η πρώτη του διαταγή ως πρόεδρος ήταν ο εκσυγχρονισμός του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου, το οποιο πλέον είναι πιο ισχυρό και ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς σε σχεση με το παρελθόν;
Γιατί θέλει να δείξει στο Πεκίνο ότι δεν αστειεύεται.
Το 95% του εξωτερικού εμπορίου της Β.Κορέας περνάει από την Κίνα.
Ο Trump πιστεύει ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική ασφυξία στον Kim, εάν ήθελε".
Σχολιασμός με πρόδηλη ειρωνεία από την εφημερίδα Frankfurter Rundschau:
"Να που βρέθηκαν μαζί δύο τόσο όμοιοι.
Τουλάχιστον σε γλωσσικό επίπεδο".
Οι αναλυτές στη Γερμανία καταγράφουν ότι και τα χρηματιστήρια αντέδρασαν με νευρικότητα στη ρητορική κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β.Κορέας.
Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε με μεταπτώσεις την Τετάρτη για να κλείσει τελικά με αρνητικό πρόσημο (-1,12%) στις 15.400 μονάδες.
"Η ομιλία Trump σπρώχνει τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια", όπως ο χρυσός και τα γερμανικά κρατικά ομόλογα, εκτιμά η Handelsblatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης