Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» των επενδυτών στη Β. Κορέα - Πιέσεις και από macro

Απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» των επενδυτών στη Β. Κορέα - Πιέσεις και από macro
Η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε στραμμένη στην αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (10/8/2017) η Wall Street, καθώς η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε στραμμένη στην αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ, ενώ πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές άσκησαν και ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.
Εν μέσω των έντονων γεωπολιτικών ανησυχιών, οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερα καταφύγια όπως ο χρυσός.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,37%, στις 21.966,19 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,41% και κινείτο στις 2.463,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,58% χαμηλότερα, στις 6.315,57 μονάδες.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε χθες ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της χώρας του θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».
Σήμερα, το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, μετέδιδε πως η Βόρεια Κορέα θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της, ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω.


Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση κατά 3.000 την περασμένη εβδομάδα, απογοητεύοντας τους αναλυτές, που προέβλεπαν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα υποχωρούσε στις 240.000.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. οι αιτήσεις αυξήθηκαν στις 244.000 την εβδομάδα που έληξε στις 5 Αυγούστου 2017.
Την ίδια ώρα, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2017 την πρώτη τους πτώση κατά το τελευταίο έτος, γεγονός που επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τον ασθενή πληθωρισμό, που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να εξομαλύνει τη νομισματική της πολιτική.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί την πρώτη πτώση από τον Αύγουστο του 2016, με τον βασικό δείκτη να παραμένει αμετάβλητος.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατά πολύ κατώτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο του δείκτη κατά 0,1%.
Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας, που έδειξαν μια νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 16:30, η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 1,4%, στα 53,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 1%, στα 50,1 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, η μηνιαία έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΠΕΚ, έδειξε μια περαιτέρω άνοδο στην παραγωγή πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ για τον Ιούλιο του 2017 και ειδικότερα κατά 0,5%, στα 32,87 βαρέλια ημερησίως.
Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού, καθοριστικό ρόλο για τη σχετική αύξηση διαδραμάτισε για μία ακόμα φόρα η υψηλότερη παραγωγή Λιβύης, Νιγηρίας και Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες μέχρι στιγμής «μπλοκάρουν» την ορθή υλοποίησης της συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης