Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της γεωπολιτικής έντασης - Πιέσεις από εταιρικά κέρδη

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της γεωπολιτικής έντασης - Πιέσεις από εταιρικά κέρδη
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες άνω του 1%
Με ευρείες απώλειες έκλεισαν σήμερα (10/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της συνεχιζόμενης γεωπολιτικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, ενώ οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή και ορισμένα εταιρικά κέρδη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες άνω του 1%, με όλους τους κλάδους και τα κυριότερα χρηματιστήρια να τερματίζουν στο «κόκκινο».
Έτσι, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με βαριές απώλειες 1,15%, στις 12.014,30 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,59% χαμηλότερα, στις 5.115,23 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο «βούλιαξε» κατά 1,47%, στις 7.388,00 μονάδες, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για τη βρετανική οικονομία, καταγράφοντας τη χειρότερη ημερήσια απόδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ειδικότερα, στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας έδειξαν σήμερα (10/8) ότι οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά 4,9% τον Ιούνιο του 2017 - η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2016 - διευρύνοντας το εμπορικό έλλειμμα της χώρας στο υψηλό 9 μηνών των 12,7 δισ. στερλινών, από 11,3 δισ. τον Μάιο του 2017, υψηλότερα και από τα 11 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Στη Γαλλία, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 1,1% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο του 2017, πιέζοντας χαμηλότερα τις γαλλικές μετοχές.



Οι μετοχές πρώτων υλών αποτέλεσαν τον κλάδο με τη χειρότερη επίδοση, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1,5%, «κόντρα» σε ορισμένα θετικά εταιρικά κέρδη.
Η μετοχή της Glencore διολίσθησε περισσότερο από 2,4%, παρά το γεγονός ότι προέβη σε αύξηση των προβλέψεων κερδοφορίας της για το 2017, ενώ για το α' εξάμηνο του 2017 ανακοίνωσε κέρδη 2,5 δισ. δολ (από ζημίες 369 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016).
Η μετοχή της ΒΗΡ έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα, με τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο να αναφέρει ότι θα επενδύσει σημαντικά στη μονάδα νικελίου.
Εν τω μεταξύ, παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες με τις εκατέρωθεν απειλές μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε χθες ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε την Πιονγιάνγκ ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της χώρας του θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».
Σήμερα, το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, μετέδιδε πως η Βόρεια Κορέα θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της, ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης