Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αντιπυραυλικό σύστημα Patriot «απαντά» η Ιαπωνία στη Βόρεια Κορέα – Πολεμικό το κλίμα

Με αντιπυραυλικό σύστημα Patriot «απαντά» η Ιαπωνία στη Βόρεια Κορέα – Πολεμικό το κλίμα
Η κίνηση έρχεται μετά την είδηση ότι οι Πιονγκγιάνγκ σχεδιάζει να αναπτύξει πυραυλικό σύστημα στις ακτές της Guam, απειλόντας άμεσα την Ιαπωνία
Με αντιπυραυλικό σύστημα «Patriot» στις δυτικές ακτές της «απαντά» στις απειλές της Βόρειας Κορέας η ιαπωνική κυβέρνηση, εντείνοντας το ψυχροπολεμικό κλίμα στην κορεατική χερσόνησο.
Η κίνηση έρχεται μετά την είδηση ότι οι Πιονγκγιάνγκ σχεδιάζει να αναπτύξει πυραυλικό σύστημα στις ακτές της Guam, απειλώντας άμεσα την Ιαπωνία.
Το Shimane είναι το πλησιέστερο στη Βόρεια Κορέα σημείο της Ιαπωνίας.
«Θα εξετάσουμε διάφορους παράγοντες και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Itsunori Onodera σήμερα 10 Αυγούστου 2017, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο τοποθέτησης των πυραύλων Patriot.
Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το Πεκίνο, αμερικανικό αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο εξετέλεσε μια αποστολή υπεράσπισης της «ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» στη Νότια Σινική Θάλασσα, παραβίασε το διεθνές και το κινεζικό δίκαιο.
«Το συμβάν αυτό αποτέλεσε βαρύ πλήγμα για την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας.
Η Κίνα είναι πολύ δυσαρεστημένη για (το συμβάν) αυτό και θα εγείρει ζήτημα στην πλευρά των ΗΠΑ».
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain έπλευσε κατά μήκος μιας συστάδας νησίδων και υφάλων, για την κυριαρχία επί των οποίων η Κίνα εμπλέκεται σε διενέξεις με γειτονικές της χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης