Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έτοιμο να δώσει εντολή στα βομβαρδιστικά Β1 να χτυπήσουν την Βόρεια Κορέα

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έτοιμο να δώσει εντολή στα βομβαρδιστικά Β1 να χτυπήσουν την Βόρεια Κορέα
Γιατί θα χρησιμοποιηθεί το B-1 για βομβαρδισμούς;
Το αμερικανικό πεντάγωνο έτοιμο να δώσει εντολή στα βομβαρδιστικά Β1 να χτυπήσουν την Βόρεια Κορέα
Μόλις λίγες ώρες αφότου ο Trump έκανε την διάσημη δήλωση ότι οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν "φωτιά και μανία" στη Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλήσεις του καθεστώτος Kim, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εξέδωσε μια πολύ σαφή δήλωση στην οποία δήλωσε ρητά ότι είναι «έτοιμη να χτυπήσει άμεσα την Βόρεια Κορέα» ξεκινώντας μια επίθεση με τα βομβαρδιστικά  Β-1 εάν πάρει εντολή.
Το Β-1 είναι βομβαρδιστικό μεγάλης απόστασης και μπορεί να αντιμετωπίσει τις μοναδικές προκλήσεις του Ειρηνικού.
Τώρα, σύμφωνα με μια ανάλυση του NBC, το Πεντάγωνο παρουσίασε ένα σχέδιο για μια προληπτική επίθεση στα βορειοκορεατικά πυραυλικά συστήματα με βομβαρδιστικά  που θα πετάξουν από την νήσο Guam.
Ο πόλεμος «υπό οποιαδήποτε ανάλυση, είναι παραφροσύνη»,  ωστόσο το προληπτικό σχέδιο δράσης θεωρείται ως η «καλύτερη διαθέσιμη επιλογή» μεταξύ πολλών κακών σχεδίων:
«Δεν υπάρχει καλή επιλογή», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της μυστικής υπηρεσίας που εμπλέκεται στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας, αλλά μια μονομερής βομβιστική επίθεση αμερικανικού τύπου αποτελεί "την καλύτερη από πολλές κακές επιλογές".
Η επίθεση θα ξεκινήσει από τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα Β-1 που βρίσκονται στη βάση αεροπορικής δύναμης Andersen στο Guam.
«Από όλες τις στρατιωτικές επιλογές ... ο Πρόεδρος Donald Trump θα πρέπει να επιλέξει εκείνη την δράση που δεν θα κλιμακώσει την πολεμική αντιπαράθεση δήλωσε ο πρώην Ναύαρχος Ιωάννης Σταυρίδης, πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης

Γιατί θα χρησιμοποιηθεί το B-1 για βομβαρδισμούς;

Οι στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι το βομβαρδιστικό αεροπλάνο  B-1 μπορεί  να μεταφέρει το μεγαλύτερο φορτίο από οποιαδήποτε αμερικανικό βομβαρδιστικό.
Ένα ζεύγος βομβαρδιστικών μπορεί να μεταφέρει έως και 168 βόμβες ή το πυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας (JASSM- ER), ένα πύραυλο μεγάλης εμβέλειας έως 500 ναυτικών μιλίων, επιτρέποντας την εκτόξευση του πυραύλου εκτός της Βόρειας Κορέας.
Το B-1 έχει επίσης επιλεγεί επειδή έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν μπορεί να μεταφέρει πυρηνικά όπλα.
Αυτό θα περνούσε ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές για τα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ.
Το τελευταίο διάστημα πολλά B-1 πραγματοποίησαν 11 πρακτικές παρόμοιες αποστολές.
Σε μια πραγματική αποστολή, τα βομβαρδιστικά Β-1 που δεν φέρουν πυρηνικά θα υποστηρίζονται από δορυφόρους και αεροσκάφη και θα περιβάλλεται από μαχητικά αεροπλάνα, καθώς και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου.
Υπάρχουν επί του παρόντος τουλάχιστον έξι B-1 στη βάση αεροπορικής δύναμης Andersen στο Guam το οποίο βρίσκεται περίπου 3.200 χλμ. από τη Βόρεια Κορέα.
Εάν δοθεί η εντολή, αυτά τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα θα στοχεύουν τις "περιοχές πυραυλικής εκτόξευσης, σημεία δοκιμών και εγκαταστάσεις υποστήριξης" της Βορείου Κορέας.
"Η χρήση των βομβαρδισμών Β-1 και η καταστροφή της κορεατικής υποδομής θα προκαλέσει κλιμάκωση", δήλωσε ο Σταυρίδης.
«Ο Kim Jong Un θα είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, θα στραφεί στρατιωτικά, τουλάχιστον κατά της Νότιας Κορέας και ενδεχομένως σε στόχους μεγάλης εμβέλειας, ίσως συμπεριλαμβανομένου του Guam ...
 Αυτό είναι κακή εξέλιξη»





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης