Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη μετά από 3 ημέρες στη Wall Street - Προς εβδομαδιαίες απώλειες οι 3 κύριοι δείκτες

Κέρδη μετά από 3 ημέρες στη Wall Street - Προς εβδομαδιαίες απώλειες οι 3 κύριοι δείκτες
O S&P 500 οδεύει, ωστόσο, προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2016
Με κέρδη μετά από τρεις ημέρες απωλειών άνοιξε σήμερα (11/8/2017) η Wall Street, με τον S&P 500 να οδεύει, ωστόσο, προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2016, ενώ και οι τρεις δείκτες αναμένεται να καταγράψουν εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επανήλθε σήμερα με ακόμη πιο σκληρές προειδοποιήσεις προς τη Βόρεια Κορέα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο αμερικανικός στρατός είναι «εξοπλισμένος και έτοιμος» για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε βορειοκορεάτικη απειλή.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησης που πραγματοποίησε στο «twitter», ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι στρατιωτικές λύσεις είναι πλέον πλήρως εξοπλισμένες, γεμάτες και σε ετοιμότητα, εφόσον η Βόρεια Κορέα λειτουργήσει αλόγιστα».
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones industrial average ενισχυόταν κατά 0,21%, στις 21.888,98 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,12% και κινείτο στις 2.441,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,21% υψηλότερα, στις 6.230,18 μονάδες.
Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκουν στήριξη στα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που ενίσχυσαν τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), θα διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα.
Ειδικότερα, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο του 2017, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για μια αύξηση 0,2%.
Ωστόσο, τα κέρδη τους παραμένουν περιορισμένα, εν μέσω της γεωπολιτικής κρίσης. 




Η τελευταία δήλωση του Trump ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα απειλών και φραστικών επιθέσεων που ανταλλάσσουν τις τελευταίες μέρες οι δύο χώρες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία παγκοσμίως, ενώ έχει πυροδοτήσει μια ευρεία διόρθωση στις αγορές διεθνώς.
Χθες (11/8), οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με βαριές απώλειες, σημειώνοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2017.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε χθες ότι η προειδοποίηση περί «φωτιάς και οργής» που απηύθυνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προς την Πιονγκγιάνγκ «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι «πολύ νευρική» στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.
Λίγες ώρες αργότερα, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε μέσω «twitter» ότι οι ΗΠΑ θα υποστούν μια επαίσχυντη ήττα και οι προβοκάτορες θα εξοντωθούν
Η έντονη γεωπολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών εκτόξευσε χθες τον δείκτη CBOE Volatility Index (VIX) ή «δείκτη φόβου» κατά 40% υψηλότερα, στις 15,5 μονάδες, με τον δείκτη να πλησιάζει σε υψηλό 3 μηνών, λίγες μόνο ημέρες αφότου είχε κατέλθει στο ιστορικό χαμηλό των 8,84 μονάδων.
Εν τω μεταξύ, το κλίμα παραμένει βαρύ στην Ευρώπη, όπου τα χρηματιστήρια δέχονται έντονες πιέσεις, διανύοντας τη χειρότερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2016.
Σύμφωνα με τους αναλυτές το πολεμικό κλίμα αποτελεί αφορμή για διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια.
Περί τις 16:45, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 1%, στις 7.317 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραφε απώλειες 0,1% στις 11.998, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κινείτο κατά 1,1% χαμηλότερα, στις 5.058 μονάδες.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης