Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, καθώς υποχωρεί η Β. Κορέα - Ώθηση και από αμερικανικά macro

Κέρδη στη Wall Street, καθώς υποχωρεί η Β. Κορέα - Ώθηση και από αμερικανικά macro
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να μην υλοποιήσει την απειλή του για εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ
Με άνοδο άνοιξε σήμερα (15/8/2017) η Wall Street, καθώς η Βόρεια Κορέα απέσυρε την απειλή για επίθεση στη νήσο Γκουάμ, ενώ ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσέφεραν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, αποφάσισε να μην κάνει πραγματικότητα την απειλή του για εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ, που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Πιονγκγιάνγκ, αλλά προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη «αν οι Αμερικανοί επιμείνουν στις εξαιρετικά επικίνδυνες απερίσκεπτες πράξεις τους».
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει στον περαιτέρω μετριασμό της έντασης που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από ανταλλαγή απειλών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,15%, στις 22.025,61 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,08% και κινείτο στις 2.467,88 μονάδες, ενώ ο Nadaq κινείτο κατά 0,08% υψηλότερα, στις 6.345,01 μονάδες.


Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή ορισμένα θετικά οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντική άνοδο τον Ιούλιο του 2017, «αγγίζοντας» τα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,6%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν αύξηση 0,4%.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου, οι οποίες εν τέλει ενισχύθηκαν κατά 0,3%, έναντι πτώσης 0,2% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης τον Ιούλιο του 2017, λόγω της αύξησης του κόστους των πετρελαϊκών προϊόντων και των τροφίμων.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 0,1% τον περασμένο μήνα, μετά από μια μη αναθεωρημένη πτώση 0,2% τον Ιούνιο.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, νέα υποχώρηση καταγράφει σήμερα ο χρυσός, καθώς ο μετριασμός των γεωπολιτικών ανησυχιών ώθησε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές.
Περί τις 16:40, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρούσαν κατά 1,1%, στα 1.276,5 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, απώλειες καταγράφει και το πετρέλαιο, καθώς ενισχύεται σημαντικά το δολάριο, ενώ πιέσεις άσκησαν και οι ενδείξεις περί πιο αδύναμης ζήτησης στην Κίνα, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο.
Ειδικότερα, τα κινεζικά διυλιστήρια πετρελαίου λειτούργησαν τον Ιούλιο με τους πιο αργούς ημερήσιους ρυθμούς από τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, πυροδοτώντας ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της κινεζικής ζήτησης και το επίπεδο των εγχώριων αποθεμάτων.
Έτσι, το Brent υποχωρούσε κατά 1,1%, στα 50,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 1% χαμηλότερα, στα 47,1 δολ. ανά βαρέλι.
Αργότερα εντός της ημέρας, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου θα δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις του για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα, με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας να δημοσιεύονται μία ώρα αργότερα.
Οι αναλυτές αναμένουν πτώση των αποθεμάτων κατά 3,27 εκατ. βαρέλια για την περασμένη εβδομάδα, καθώς και υποχώρηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1,52 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης