Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Κίνα οφείλει να αυξήσει άμεσα τις πιέσεις απέναντι στη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Η Κίνα οφείλει να αυξήσει άμεσα τις πιέσεις απέναντι στη Βόρεια Κορέα
Η πλευρά της Ουάσινγκτον τονίζει ότι ΗΠΑ και Κίνα έχουν τον ίδιο κοινό στόχο, ο οποίος είναι η αποπυρηνικοποίηση της κορεάτικης χερσονήσου με ειρηνικό τρόπο
Την αυξημένη ανάγκη περαιτέρω συμβολής της Κίνας στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας εξέφρασε ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Joseph Dunford, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο, ζητώντας ουσιαστικά από τη χώρα να αυξήσει τις πιέσεις απέναντι στην Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, ο Dunford τόνισε ότι παρά τα δύσκολα ζητήματα που υπάρχουν στις σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι δύο χώρες μοιράζονται την κοινή δέσμευση να εργαστούν μαζί προκειμένου να επιλυθεί η κρίση στην κορεάτικη χερσόνησο.
«Υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία δεν μοιραζόμαστε κοινούς σκοπούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «έχουμε κοινή δέσμευση να εργαστούμε μαζί απέναντι σε αυτά τα δύσκολα προβλήματα».
Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος, κοινός στόχος των δύο χωρών είναι η αποπυρηνικοποίησης της κορεάτικης χερσονήσου με ειρηνικό τρόπο.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα (14/8) ο Dunford, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νότια Κορέα, δήλωσε ότι ήδη έχει εκπονηθεί μία πλήρης σειρά σχεδίων έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που οι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις δεν αποτρέψουν την Πιονγιάνγκ από την ανάπτυξη των πυρηνικών της όπλων.
«Όλοι μας επιθυμούμε να εξέλθουμε από την τρέχουσα κατάσταση χωρίς κάποια πολεμική σύρραξη», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Dunford.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης