Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS John S. McCain με δεξαμενόπλοιο – 10 αγνοούμενοι, 5 τραυματίες

tags :
Σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS John S. McCain με δεξαμενόπλοιο – 10 αγνοούμενοι, 5 τραυματίες
Η σύγκρουση έγινε ανοικτά της Σιγκαπούρης
Δέκα αγνοούμενοι και πέντε τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της σύγκρουσης του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS John S. McCain  με δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Σιγκαπούρης.
Από τη σύγκρουση το αντιτορπιλικό υπέστη ζημιά ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για τον εντοπισμό των 10 Αμερικάνων ναυτών.
Από τους 5 τραυματίες, οι 4 έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, ενώ για τον πέμπτο κρίθηκε πως δεν χρήζει άλλης βοήθειας μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών
Σε ανακοίνωση του το αμερικανικό Ναυτικό αναφέρει ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain  συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο «μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη».
«Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά» ανέφερε στην ανακοίνωση του το αμερικανικό Ναυτικό προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας η σύγκρουση έγινε στα χωρικά ύδατα της Μαλαισίας στη νότια Σινική Θάλασσα και το αντιτορπιλικό μεταφέρεται στην αμερικανική βάση.
Από τη σύγκρουση δεν έχει αναφερθεί διαρροή πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Fitzgerald είχε συγκρουστεί με φορτηγό πλοίο, σύγκρουση κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 7 Αμερικάνοι ναύτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης