Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ghani (πρόεδρος Αφγανιστάν): Ευγνώμων στον Trump για τη στήριξη του – Θα απαλλαγούμε από τους τρομοκράτες

Ghani (πρόεδρος Αφγανιστάν): Ευγνώμων στον Trump για τη στήριξη του – Θα απαλλαγούμε από τους τρομοκράτες
Ικανοποίηση για τη στρατηγική Trump στο Αφγανιστάν και από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ
Θερμή υποδοχή στη νέα στρατηγική του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για το Αφγανιστάν επεφύλαξαν τόσο ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ashraf Ghani όσο και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Trump και στον αμερικανικό λαό για την επιβεβαίωση της υποστήριξης τους στην κοινή μας προσπάθεια να απαλλάξουμε την περιοχή μας από την απειλή της τρομοκρατίας» ανέφερε ο Ghani, τονίζοντας ότι η νέα στρατηγική των ΗΠΑ θα ενισχύσει την ικανότητα των αφγανικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της νεοσύστατης αεροπορικής της δύναμης αλλά και του διπλασιασμού του αριθμού των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν.
Εξίσου θετική ήταν και η τοποθέτηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος χαιρέτησε την απόφαση του Donald Trump αφενός να μην αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν αλλά και να ενισχύσει την αμερικανική παρουσία κατά 4.000 στρατιώτες στην περιοχή.
«Το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει ξανά η χώρα αυτή καταφύγιο για τρομοκράτες.
Το ΝΑΤΟ παραμένει απόλυτα δεσμευμένο στο Αφγανιστάν και ανυπομονώ να συζητήσω το τι μέλλει γενέσθαι με τον υπουργό Άμυνας James Mattis και τους συμμάχους και διεθνείς μας εταίρους» ανέφερε ο J.Stoltenberg, ο οποίος υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ διαθέτει 12.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης