Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αυξήσεις των μισθών προσανατολίζεται η Γερμανία

Σε αυξήσεις των μισθών προσανατολίζεται η Γερμανία
Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι οικονομολόγοι στη Γερμανία, καθώς επισημαίνοντας την όξυνση της κρίσης θεωρούν ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της εγχώριας κατανάλωσης ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.
Ο  Γκερτ Βάγκνερ επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) δήλωσε ότι ακριβώς λόγω της ευρωκρίσης  θα ήταν ανόητο από οικονομικής πλευράς να συνεχιστεί η στάση «εγκράτειας» στο ύψος των αποδοχών. Θεωρεί μάλιστα ότι θα μπορούσαν να συμφωνηθούν αυξήσεις μέχρι και 3% κατά μέσον όρο, σε άλλους κλάδους της οικονομίας περισσότερο, σε άλλους λιγότερο.
Από την πλευρά του το γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο προειδοποίησε να μην  γίνουν εντός του 2012 σοβαρές αναπροσαρμογές των μισθών προς τα πάνω. «Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο  που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση λόγω ευρωκρίσης, θα ήταν καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χανς Ντίτριχ Ντριφτμαν. «Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να μη θέσουμε σε κίνδυνο την αύξηση της απασχόλησης», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης