Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα «ανοίγει» την τουριστική της αγορά για να τονώσει τα έσοδά της, μετά τις κυρώσεις του ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα «ανοίγει» την τουριστική της αγορά για να τονώσει τα έσοδά της, μετά τις κυρώσεις του ΟΗΕ
Η «Nkorean. Ru» είναι η ρωσική εταιρεία, που έλαβε το «πράσινο φως» από το βορειοκορεατικό καθεστώς να διοργανώνει εκδρομές 
Τις πύλες της στους Ρώσους τουρίστες ανοίγει η Βόρεια Κορέα.
Έδωσε άδεια για το πρώτο τουριστικό γραφείο στη Μόσχα, ώστε οι Ρώσοι τουρίστες να γνωρίσουν από κοντά την «κουλτούρα» και τα μνημεία της απομονωμένης χώρας, που είναι πιο ασφαλής «από έναν βραδινό περίπατο στο Λονδίνο», όπως αναφέρουν οι πρώτες διαφημίσεις.
Η «Nkorean. Ru» είναι η ρωσική εταιρεία, που έλαβε το «πράσινο φως» από το βορειοκορεατικό καθεστώς να διοργανώνει εκδρομές για γκρουπ έως και 10 ατόμων ή μεμονωμένους επισκέπτες που θα γνωρίσουν από κοντά τη χώρα αυτή.
Οι επισκέπτες στη Βόρεια Κορέα πρέπει απαραίτητα να «ελεγχθούν» πριν από το ταξίδι τους και πάντα θα συνοδεύονται από οδηγό ο οποίος θα παρακολουθεί την «κατάλληλη συμπεριφορά του τουρίστα και θα εγγυάται την ασφάλειά του».
Απαγορεύεται η φωτογράφηση στρατηγικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων ενώ δεν συνιστώνται συνομιλίες μεγάλης διάρκειας με κατοίκους της Βόρειας Κορέας.
Μετά τις κυρώσεις, που επιβλήθηκαν στην Πιονγιάνγκ λόγω των πυραυλικών δοκιμών τον Ιούλιο 2017, η Βόρεια Κορέα αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα επιδιώκει να «ανοίξει» την τουριστική της αγορά για την τόνωση των δημοσίων εσόδων.
Η πιο ακριβή επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, διάρκειας15 ημερών, κοστίζει 118.090 ρούβλια (1.997 δολάρια) και περιλαμβάνει επισκέψεις σε αγροκτήματα, εργοστάσιο μεταλλικών νερών, βουδιστικούς ναούς, εκδρομές στα βουνά και εισαγωγή στην εθνική κουζίνα της ασιατικής χώρας.
Παρέχονται επίσης επισκέψεις σε πολλά μουσεία και στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Kim Il-Sung
Πάντως δεν είναι σαφές πόσο δημοφιλείς θα είναι αυτές οι εκδρομές στους Ρώσους τουρίστες, που δείχνουν προτίμηση στην Ευρώπη και τα θέρετρα της Τουρκίας και της Ταϊλάνδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης