Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Άνετο προβάδισμα για τη Merkel - Στο 38% οι Χριστιανοδημοκράτες, στο 22% οι Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία: Άνετο προβάδισμα για τη Merkel - Στο 38% οι Χριστιανοδημοκράτες, στο 22% οι Σοσιαλδημοκράτες
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 10%
Άνετο προβάδισμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου διατηρεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel καθώς το κόμμα της (CDU/CSU) προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά των Σοσιαλδημοκρατών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest dimap για λογαριασμό του πρωινού μαγκαζίνο του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) χάνουν μία μονάδα από την προηγούμενη καταγραφή πριν από δύο εβδομάδες και συγκεντρώνουν 38%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν δύο μονάδες και περιορίζονται στο 22%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η AfD με 10% (+2),  ακολουθούν η Αριστερά (Die Linke) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με 9% και έπονται οι Πράσινοι με 8%.
Στο ερώτημα «με ποιό θέμα θα πρέπει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα η επόμενη κυβέρνηση» το προσφυγικό και η ενσωμάτωση των προσφύγων φαίνεται να είναι το ζήτημα που απασχολεί περισσότερους Γερμανούς, ενώ έπονται η κοινωνική δικαιοσύνη (καταπολέμηση της φτώχειας, φορολόγηση των πλουσίων), η εσωτερική ασφάλεια (τρομοκρατία, εγκληματικότητα), η τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων και η διαφάνεια, η παιδεία, η κλιματική αλλαγή και το συνταξιοδοτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης