Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στην Ευρώπη, ψυχραιμία στην Wall λόγω της Β. Κορέας - Στροφή στα επενδυτικά καταφύγια

Ισχυρές πιέσεις στην Ευρώπη, ψυχραιμία στην Wall λόγω της Β. Κορέας - Στροφή στα επενδυτικά καταφύγια
Οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, με τον χρυσό να κλείνει σε υψηλά 11 μηνών
(upd12) Στη Βόρεια Κορέα στράφηκε εκ νέου το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τις διεθνείς αγορές να δέχονται σήμερα (29/8/2017) ισχυρές πιέσεις μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, αν και αργότερα οι ανησυχίες έδειξαν να υποχωρούν, με τις ευρωαγορές να «μαζεύουν» κάπως τις απώλειες και τη Wall Street να γυρίζει σε θετικό έδαφος.
Εν μέσω των ανησυχιών, οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, με αποτέλεσμα το ελβετικό φράγκο και το ιαπωνικό γεν να ενισχυθούν, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε και ο χρυσός, κλείνοντας σε υψηλά 11 μηνών.
Ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις στην Ευρώπη, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει με απώλειες 0,87%, στις 7,337.43 μονάδες, τον DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει πτώση 1,46% και να κλείνει στις 11.945,88 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να κλείνει κατά 0,94% χαμηλότερα, στις 5.031,92 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,06%, στις 368,42 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2017.
Από την άλλη, πιο ψύχραιμη ήταν η αντίδραση της Wall Street, με τους δείκτες να ανακάμπτουν από τις απώλειες που κατέγραψαν νωρίς και να γυρνούν σε θετικό έδαφος. 
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,26%, στις 21.865,17 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,08% κι έκλεισε στις 2.446,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,30% υψηλότερα, στις 6.301,89 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, ο χρυσός, που θεωρείται ευρέως ασφαλές καταφύγιο, έκλεισε με κέρδη 0,3%, στα 1.318,9 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 - ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας ή φόβου CBOE Volatility Index (VIX), σημείωσε «άλμα» σχεδόν 20%, στις 13,50 μονάδες.
«Η κλιμάκωση της κρίσης προκάλεσε μια σημαντική κίνηση risk - off», τονίζει ο Alessandro Balsotti, επικεφαλής διαχείρισης κεφαλαίων στην JCI Capital Limited, σύμφωνα με το Reuters.
Προσθέτει ωστόσο πως οι αναλυτές δεν εκτιμούν ότι είναι αρκετή για να προκαλέσει μια χειροπιαστή αντίδραση από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο δεν θα αποτελέσει έκπληξη το γεγονός οι επενδυτές να εκμεταλλευτούν τη γεωπολιτική ένταση.

Κέρδη στη Wall Street, «κόντρα» στις ανησυχίες για Β. Κορέα  

Με κέρδη έκλεισε σήμερα (29/8/2017) η Wall Street, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, με τους επενδυτές να «αγνοούν» τις νέες γεωπολιτικές ανησυχίες που πυροδότησε η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε αργά χθες βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από τη Βόρεια Ιαπωνία - καλύπτοντας μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου της χώρας - και τη νήσο Hokkaido, διανύοντας 2.700 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται ότι η απόσταση Βορείου Κορέας με τη νήσο Guam, την αμερικανική βάση στον Ειρηνικό, είναι 3.356 χιλιόμετρα.
Οι εξελίξεις προκάλεσαν την κινητοποίηση της Ιαπωνίας, των νατοϊκών δυνάμεων στην κορεατική χερσόνησο αλλά και διεθνώς.
Οι επενδυτές αντέδρασαν αρχικά πιο σπασμωδικά στις εξελίξεις, σπεύδοντας προς τα ασφαλέστερα καταφύγια, όπως το ελβετικό φράγκο και ο χρυσός, ωστόσο αργότερα έδειξαν ότι αξιολόγησαν με ψυχραιμία την κατάσταση.
Έτσι, ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,26%, στις 21.865,17 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,08% κι έκλεισε στις 2.446,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,30% υψηλότερα, στις 6.301,89 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από τη μετοχή της Apple.







Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως όλες οι επιλογές - προφανώς ακόμα και αυτής της στρατιωτικής δράσης - είναι στο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή που συνιστά η Βόρεια.
«Ο κόσμος έλαβε το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας με ηχηρό και ξεκάθαρο τρόπο.
Το καθεστώς έστειλε μήνυμα περιφρόνησης για τους γείτονες του, για όλα τα κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Οι νέες γεωπολιτικές ανησυχίες άσκησαν ισχυρές πιέσεις στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, όπως το ελβετικό φράγκο και το ιαπωνικό γιεν.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι πιέσεις στις αγορές ήταν ιδιαίτερα έντονες, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει με απώλειες 0,87%, στις 7,337.43 μονάδες, τον DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει πτώση 1,46% και να κλείνει στις 11.945,88 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να κλείνει κατά 0,94% χαμηλότερα, στις 5.031,92 μονάδες.
Μάλιστα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,06%, στις 368,42 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2017.
O δείκτης Nasdaq βρήκε στήριξη στη μετοχή της Apple (+0,89%), η οποία ανήλθε σε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, «σκαρφαλώνοντας» στα 162,96 δολ., στον απόηχο του χθεσινού (28/8) δημοσιεύματος της «Wall Street Journal» ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 12 Σεπτεμβρίου για την παρουσίαση του νέου iPhone.
Το σημερινό ενδοσυνεδριακό υψηλό ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 162,51 δολ. που είχε σημειωθεί στις 16 Αυγούστου.
Στήριξη στη Wall Street προσέφεραν γενικότερα μετοχές βιομηχανικών ονομάτων, με την Boeing να κλείνει κατά 1,4% υψηλότερα και την United Technologies να καταγράφει «άλμα» 2,9%.
Η Boeing καταγράφει πολύ ισχυρές επιδόσεις φέτος, σημειώνοντας άνοδο άνω του 50% μέχρι στιγμής.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αύξησαν την έκθεσή τους σε ασφαλή καταφύγια.
Ο χρυσός έκλεισε με κέρδη 0,3%, στα 1.318,9 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016.
Στον αντίποδα, το πετρέλαιο έκλεισε με νέες απώλειες, καθώς πλημμύρες που έφερε η τροπική καταιγίδα Harvey προκάλεσαν και σήμερα μεγάλης κλίμακας διακοπές λειτουργίας αμερικανικών διυλιστηρίων.
Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 13 σεντς ή 0,3%, στα 46,44 δολ. ανά βαρέλι - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Ιουλίου 2017.


Βόρεια Κορέα και ισχυρό ευρώ «βύθισαν» τις ευρωαγορές 


Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν σήμερα (29/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, ενέτεινε τη γεωπολιτική ανησυχία και κλιμάκωσε περαιτέρω την ένταση μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσιγκτον, ενώ πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές άσκησε και το ισχυρό ευρώ.
Την ίδια ώρα οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, με αποτέλεσμα να ενισχύονται το ελβετικό φράγκο και το ιαπωνικό γιεν, ενώ ο χρυσός ανήλθε σε υψηλά 11 μηνών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,06%, στις 368,42 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2017 - με σχεδόν όλους τους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Επιπρόσθετα, οι 11 από τους 18 κλάδους κατέγραψαν απώλειες τουλάχιστον 1%.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με απώλειες 1,46%, στις 11.945,88 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,87%, στις 7,337.43 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,94% χαμηλότερα, στις 5.031,92 μονάδες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως όλες οι επιλογές - προφανώς ακόμα και αυτής της στρατιωτικής δράσης - είναι στο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή που συνιστά η Βόρεια Κορέα.
«Ο κόσμος έλαβε το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας με ηχηρό και ξεκάθαρο τρόπο.
Το καθεστώς έστειλε μήνυμα περιφρόνησης για τους γείτονες του, για όλα τα κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών αλλά και για τα ελάχιστα standard μιας αποδεκτής διεθνώς συμπεριφοράς», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Η εκτόξευση πυραύλου, θεωρείται παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ιαπωνίας η οποία την χαρακτήρισε ως πρωτοφανή απειλή.
Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας διένυσε 2.700 χιλιόμετρα με μέγιστο υψόμετρο 550 χιλιόμετρα.
Την ίδια στιγμή, τις ευρωπαϊκές μετοχές επηρέασε αρνητικά και η «εκτόξευση» του ευρώ σε επίπεδα άνω του 1,20 δολ., για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015.
Το ευρώ έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με το δολάριο μέχρι στιγμής φέτος, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC, η αποτυχία των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων και η εκλογή του Emmanuel Macron στην προεδρία της Γαλλίας, έχουν αποκλιμακώσει το πολιτικό ρίσκο στην Ευρωζώνη.
Περί τις 19:00, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,2020 δολ.








Σε υψηλό 11 μηνών ο χρυσός, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών 

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 έκλεισε σήμερα (28/8/2017) ο χρυσός, καθώς η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα αναζωπύρωσε τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή και πυροδότησε μια στροφή προς τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος πέρασε πάνω από τη Βόρεια Ιαπωνία - καλύπτοντας μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου της Ιαπωνίας - και τη νήσο Hokkaido διανύοντας 2.700 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται ότι η απόσταση Βορείου Κορέας με τη νήσο Guam, την αμερικανική βάση στον Ειρηνικό είναι 3.356 χιλιόμετρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως όλες οι επιλογές - προφανώς ακόμα και αυτής της στρατιωτικής δράσης - είναι στο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή που συνιστά η Βόρεια Κορέα.
Οι εξελίξεις αυτές άσκησαν ισχυρές πιέσεις στις διεθνείς αγορές, με τις ευρωαγορές να κλείνουν σε χαμηλά 6 μηνών, ενώ οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια, όπως το ελβετικό φράγκο, το γιεν και ο χρυσός.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,3% ή 3,60 δολ., στα 1.318,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η πτώση του δολαρίου, στον απόηχο του καταστρεπτικού περάσματος του τυφώνα Harvey από το Τέξας.
Τα προβλήματα με τις πλημμύρες εντείνονται σήμερα στο Τέξας, ενώ αξιωματούχοι στην Κομητεία Μπραζόρια, έξω από το Χιούστον, προειδοποίησαν ότι ένα αντιπλημμυρικό φράγμα στις Λίμνες Κολούμπια δεν άντεξε στα νερά των πλημμυρών και κάλεσαν όσους κατοίκους δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει την περιοχή να το κάνουν αμέσως.
Ένα ασθενέστερο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση σε εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους για τους άλλους κατόχους νομισμάτων.
Χθες (28/8), ο χρυσός έκλεισε στα 1.315,30 δολ. ανά ουγγιά, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ξεπερνώντας μάλιστα το ψυχολογικό όριο των 1.300 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Donald Trump, την 8η Νοεμβρίου 2016, καθώς το μέταλλο βρήκε στήριξη στην πτώση του δολαρίου.
Να σημειωθεί ότι την 1η Αυγούστου 2017 το μέταλλο βρισκόταν στα 1.270 δολάρια.



Έσπασε το φράγμα των 1,20 δολ. το ευρώ


Το ευρώ ξεπέρασε τα 1,20 δολ. για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015 και στις 11:40 ενισχυόταν 0,6% στα 1,2054 δολ.
Το ευρώ έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με το δολάριο μέχρι στιγμής φέτος, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει και η απειλή από τους λαϊκιστές πολιτικούς που επιθυμούν την καταστροφή της ευρωζώνης υποχωρεί.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC, η αποτυχία των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων και η εκλογή του Emmanuel Macron στην προεδρία της Γαλλίας, έχουν αποκλιμακώσει το πολιτικό ρίσκο στην Ευρωζώνη.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι κυκλικοί καταλύτες αναμένεται να καταστούν ακόμη πιο σημαντικοί για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.
Οι επενδυτές αποδίδουν σήμερα μια πιθανότητα 8,6% στην έξοδο κάποιας χώρας από την ευρωζώνη τους επόμενους 12 μήνες, σε σχέση με πάνω από 25% στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον δείκτη διάσπασης του ευρώ Sentix, ο οποίος πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις σε επενδυτές για τις προσδοκίες τους για την ένωση.
Οι πολλαπλοί δείκτες υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές είναι πιο θετικοί για το ευρώ από ό, τι ήταν για πολλά χρόνια.
Παράλληλα, η άνοδος του ευρώ σημαίνει επίσης ότι η ΕΚΤ θα μπορέσει πιο γρήγορα να σταματήσει τις πολιτικές αγορών ομολόγων και αρνητικών επιτοκίων που έχουν καλύψει την άνοδο του νομίσματος.
Αυτές οι πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης, ή QE, διατηρούν τις προσδοκίες για άνοδο του ευρώ.



Ασία

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση -0,45% στις 19.362 μονάδες, ενώ νωρίτερα υποχώρησε σε χαμηλά 4 μηνών.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,23%, στις 2.364,74 μονάδες, με τον δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, να σημειώνει πτώση 0,5%.
Περί τις 19:30, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,08% στα 109,2 έναντι του δολαρίου, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017.
Άνοδο 0,7% καταγράφει και το ελβετικό φράγκο έναντι του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.
Έναντι του ευρώ, το ελβετικό φράγκο ενισχυόταν κατά 0,4% στα 1,14.

Με μικρή άνοδο 0,08% έκλεισε ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης


Ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης αυξήθηκε σήμερα (29/8), για τρίτη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης.
Ο δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 3.365,23 μονάδες, μετά τη χθεσινή άνοδο 0,93% και την άνοδο 1,83% την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι ο δείκτης είχε να κλείσει πάνω από τις 3.300 μονάδες - όπως συμβαίνει από την Παρασκευή - από τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σεντσέν έκλεισε με πτώση 0,44% στις 10.762,37 μονάδες.
Ο συνολικός τζίρος των δύο χρηματιστηρίων μειώθηκε στα 565,3 δισ. γιουάν (περίπου 85 δισ. δολάρια) από 640,8 δισ. γιουάν χθες.
Η εμπιστοσύνη της αγοράς έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε η χρηματιστηριακή εταιρεία Guoyuan Securities, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να έχουν μία πιο ενεργή στάση έναντι της αγοράς.
Οι επιδόσεις των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν ανάμεικτες.
Η μετοχή της Industrial and Commercial Bank of China, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας σε χρηματιστηριακή αξία, αυξήθηκε 0,5% στα 6,08 γιουάν. Η μετοχή της Bank of China, μίας άλλης μεγάλης κρατικής τράπεζας, αυξήθηκε 2,13% στα 4,32 γιουάν.
Στον αντίποδα, η μετοχή της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας PetroChina μειώθηκε 0,98% και της Poly Real Estate υποχώρησε 0,96%.

Σε υψηλά έτους η ισοτιμία του γιουάν έναντι του δολαρίου  - στα 6,6293 γιουάν ανά δολάριο

Το κινεζικό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα (29/8) έναντι του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους και πλέον, καθώς η οικονομία της Κίνας γίνεται πιο σταθερή και το αμερικανικό νόμισμα έχει εξασθενήσει.
Η κεντρική ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος αυξήθηκε 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας) στα 6,6293 γιουάν ανά δολάριο, σύμφωνα με το κινεζικό Σύστημα Συναλλαγματικών Συναλλαγών.
Είχε προηγηθεί χθες η αύξηση της ισοτιμίας του γιουάν κατά 226 μονάδες βάσης.
Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο 15 μηνών έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων στη χθεσινή διαπραγμάτευση, καθώς η Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ J. Yellen δεν αναφέρθηκε στη νομισματική πολιτική στη σύνοδο κεντρικών τραπεζιτών και το ευρώ διατηρεί ευρεία στήριξη. Μόνο τον Ιούλιο, ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων μειώθηκε 2,89%, με παράλληλα ανατίμηση άλλων νομισμάτων, όπως του ευρώ και του κινεζικού γιουάν.
Περισσότερα από δύο χρόνια μετά την αλλαγή από την Κίνα (στις 11 Αυγούστου 2015) του «συστήματος καθορισμού της κεντρικής ισοτιμίας», προκειμένου να επιτραπεί στις δυνάμεις της αγοράς να παίξουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση της ισοτιμίας του γιουάν, το κινεζικό νόμισμα κινείται σε υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου με σταθεροποιημένες τις προσδοκίες της αγοράς.
 «Τα υγιή οικονομικά βασικά μεγέθη είναι ο κύριος λόγος για την ανατίμηση του γιουάν», δήλωσε υψηλόβαθμος αναλυτής της Bank of China.
Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αρκετά πάνω από τον στόχο για το έτος που είναι περίπου 6,5%.
Αντί να υιοθετήσει μία μεγάλης κλίμακας στήριξη, η Κίνα προώθησε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία για να κινήσει την πραγματική οικονομία και να έχει σταθερή ανάπτυξη μέσω της αναδιάρθρωσης της οικονομίας.
Η κατανάλωση, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές σημείωσαν πιο ισορροπημένη ανάπτυξη, με την κατανάλωση να αντιστοιχεί στο 63,4% στο πρώτο εξάμηνο.

Πρώτη ενημέρωση: 10:20, Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης