Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2017 ο δείκτης δολαρίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2017 ο δείκτης δολαρίου
Ο δείκτης δολαρίου καταγράφει απώλειες κατά 10% από την ημέρα ορκωμοσίας του αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Συνεχίζει κατηφορικά το δολάριο, με το αμερικανικό νόμισμα να βρίσκεται σήμερα (29/8) στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015, διευρύνοντας τις απώλειες που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.
Ο δείκτης δολαρίου μειώθηκε κατά 0,5% στις 91,77 μονάδες.
Ο δείκτης καταγράφει απώλειες κατά 10% από την ημέρα ορκωμοσίας του αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Η σημερινή πτώση ακολουθεί την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, η οποία εκτόξευσε πύραυλο που κατέπεσε πάνω από ιαπωνικό νησί Χοκάιντο.
"Η Βόρεια Κορέα είναι και πάλι στο επίκεντρο και η άνοδος των γεωπολιτικών εντάσεων αυξάνει τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως το ελβετικό φράγκο και το γεν", δήλωσε ο Mark McCormick, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής FX TD Securities.
Από την πλευρά του ο Marc Chandler, επικεφαλής νομισματικής στρατηγικής στη Brown Brothers Harriman, δήλωσε ότι "μετά την ολοκλήρωση του συμποσίου στο Jackson Hole, το συναινετικό σενάριο της ΕΚΤ και τη Fed για σταδιακή συρρίκνωση των ισολογισμών τους σε συνάρτηση με την εξασθένιση των προοπτικών της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ, άφησαν το δολάριο ευάλωτο".
"Στην εκτίμησή μας, τόσο τα θεμελιώδη στοιχεία όσο και η τεχνική ανάλυση υποδεικνύουν ότι το αμερικανικό νόμισμα θα υποχωρήσει περαιτέρω".
"Οι προκλήσεις της Βόρειας Κορέας πρόσθεσαν καύσιμα στην πυρκαγιά που ήδη καίει", πρόσθεσε.




www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης