Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψαν οι ευρωαγορές από τα χαμηλά 6 μηνών - Υποχώρησαν οι γεωπολιτικές ανησυχίες

Ανέκαμψαν οι ευρωαγορές από τα χαμηλά 6 μηνών - Υποχώρησαν οι γεωπολιτικές ανησυχίες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,76%
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (30/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έξι μηνών που «άγγιξαν» χθες, καθώς οι ανησυχίες για τη Βόρεια Κορέα δείχνουν να υποχωρούν, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται εκ νέου στις διαπραγματεύσεις που αφορούν το Brexit.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,76%.
Χθες (29/8), ο δείκτης είχε διολισθήσει κατά 1%, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 10 Φεβρουαρίου 2017, στον απόηχο της εκτόξευσης από τη Βόρεια Κορέα ενός βαλλιστικού πυραύλου, που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με κέρδη 0,47%, στις 12.002,47 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,38%, στις 7.365,26 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,49% υψηλότερα, στις 5.056,34 μονάδες.
Οι μετοχές μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν σημαντικά την Τρίτη, κινήθηκαν υψηλότερα σήμερα, με το δίκτυο ITV να καταγράφει κέρδη 2,5%.
Με κέρδη έκλεισαν και οι τραπεζικές μετοχές, με τη Swedbank να ενισχύεται κατά 2,4%, μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη σουηδική τράπεζα από την JPMorgan.
Ο κλάδος λιανεμπορίου επίσης ενισχύθηκε, κλείνοντας την ημέρα με κέρδη 1,1%, κυρίως χάρη στην άνοδο των σουπερμάρκετ Ocado και Sainsbury’s, κατά 4,2% και 2,2% αντίστοιχα.



Οι ανησυχίες για τη Βόρεια Κορέα μετριάστηκαν σήμερα, αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, «εκτόξευσε» νέες απειλές κατά της Πιονγκγιάνγκ, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες δεν είναι η απάντηση.
«Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση», τόνισε ο Trump, στον απόηχο της εκτόξευσης του βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου, που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, κίνηση που η διεθνής κοινότητα καταδίκασε έντονα.
«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια.
Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Trump σε μια ανάρτησή του στο twitter.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και ορισμένα οικονομικά στοιχεία.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της Κομισιόν για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη έδειξαν μια άνοδο για τον Αύγουστο του 2017, μεγαλύτερη από τις προσδοκίες της αγοράς, κυρίως χάρη στην αύξηση της εμπιστοσύνης στους κλάδους της βιομηχανίας και των υπηρεσιών. 
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε στις 111,9 μονάδες τον Αύγουστο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για 111,3. 
Τον ίδιο μήνα, συνεχίστηκε η αυξητική πορεία του πληθωρισμού στη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, σε ετήσιο επίπεδο, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,8%, έναντι αύξησης 1,5% τον Ιούλιο του 2017, ενώ σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,2%.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης