Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Αναγκαίο τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να αποκτήσουν έναν κοινό προϋπολογισμό

Macron: Αναγκαίο τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να αποκτήσουν έναν κοινό προϋπολογισμό
Φιλοδοξία μου να ξαναγίνει η Γαλλία μεγάλη δύναμη διεθνώς, στόχος μου η επανίδρυση της Ευρώπης τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Την θέση ότι είναι αναγκαίο τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να αποκτήσουν έναν κοινό προϋπολογισμό προκειμένου να μπορούν να δανείζονται και να επενδύουν σε μεγάλη κλίμακα μεταξύ τους διατύπωσε ο πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος του είναι και η επανίδρυση της Ευρώπης.
Σε μια συνέντευξη 20 σελίδων στη γαλλική εφημερίδα Le Point ο Macron, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητα του να υποχωρεί ραγδαίως, υποστηρίζει ότι 100 ημέρες στην προεδρία της Γαλλίας δεν φτάνουν για να γίνουν πράγματα και άρα να κριθεί το έργο του.
Αν και αναγνωρίζει ότι «πρέπει να ζω επί μήνες με την ανυπομονησία του λαού» ο Macron περιγράφει το σχέδιο αλλά και τη φιλοδοξία του να καταστήσει ξανά τη Γαλλία «μεγάλη δύναμη διεθνώς», επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει με την εφαρμογή ευρέων μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς: στα δημοσιονομικά, στην ασφάλεια, στα κοινωνικά επιδόματα, στην αγορά εργασίας και στην παιδεία.
Φιλοδοξίες, που όπως είπε, έχουν στόχο η Γαλλία «να ξαναγίνει μια περήφανη χώρα» και «να ξεπεράσει το αίσθημα της ήττας»..
«Πιστεύω στην ανοικοδόμηση ενός πολιτικού ηρωισμού, μια πραγματική φιλοδοξία για να πετύχουμε ακόμη και αυτά που χαρακτηρίζονται αδύνατα» τόνισε ο Macron, ο οποίος υπερασπίζεται όλες τις αποφάσεις που έλαβε μετά την ορκωμοσία του, ξεκινώντας από τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που θα παρουσιαστεί σήμερα και η οποία έχει στόχο να μειώσει το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, αλλά και την αμφιλεγόμενη μείωση του επιδόματος στέγασης, ένα μέτρο το οποίο θέλει να προχωρήσει στο πλαίσιο μια πιο ευρείας μεταρρύθμισης.
Σε διεθνές επίπεδο ο πρόεδρος της Γαλλίας επισημαίνει ότι επιθυμεί την επανίδρυση μιας Ευρώπης «που προστατεύει», τόσο στον εμπορικό όσο και στον αμυντικό τομέα, η οποία θα μπορεί να συγκρίνεται σε δύναμη με τις ΗΠΑ και την Κίνα και θα γίνει «ηγέτης του ελεύθερου κόσμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης