Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φέλντσταϊν: Η Γαλλία αντιδρά στο ενδεχόμενο υποβάθμισης με το να βάλλει κατά της Βρετανίας

Φέλντσταϊν: Η Γαλλία αντιδρά στο ενδεχόμενο υποβάθμισης με το να βάλλει κατά της Βρετανίας
Η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία, αντί να καταφέρεται εναντίον της Βρετανίας, υπογράμμισε ο κορυφαίος Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητή του πανεπιστημίου Harvard, Martin Feldstein.
«Οι Γάλλοι δεν δείχνουν να κατανοούν τις πραγματικές επιπτώσεις του ευρώ», έγραψε ο κ. Feldstein στην ιστοσελίδα Project Syndicate, τονίζοντας ότι «η γαλλική κυβέρνηση αντιδρά σε ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τους οίκους αξιολόγησης, με το να βάλλει κατά της Βρετανίας».
Με μια ιδιαίτερη καυστική απάντηση στις δηλώσεις των Γάλλων πολιτικών αρχηγών πριν από τα Χριστούγεννα, ο καθηγητής Feldstein απέρριψε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Βρετανίας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρόβλημα έγκειται στο ίδιο το ευρώ και όχι στην οικονομική κατάσταση των επιμέρους χωρών».
«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι προφανώς δεν αναγνωρίζουν τη σημασία του γεγονότος ότι η Βρετανία βρίσκεται εκτός ευρωζώνης, και ως εκ τούτου έχει το δικό της νόμισμα, το οποίο σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας», σημειώνει ο 72χρονος καθηγητής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph ο Feldstein απαντά στις δηλώσεις του προέδρου της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, Christian Noyer, πως οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης όφειλαν να υποβαθμίσουν την Βρετανία πριν από την Γαλλία επειδή η οικονομία της είναι ασθενέστερη, αλλά και στις παρεμφερείς δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Francois Baroin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης