Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Θετική έκπληξη η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Θετική έκπληξη η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,86%
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (31/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης εξέπληξαν ευχάριστα τους επενδυτές, ενώ οι γεωπολιτικές ανησυχίες γύρω από τη Βόρεια Κορέα υποχωρούν.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,86%, με όλους τους κλάδους, πλην εκείνων του λιανεμπορίου και των αυτοκινήτων, να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,89%, στις 7.430,62 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,44% και έκλεισε στις 12.055,84 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,58% υψηλότερα, στις 5.085,59 μονάδες.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 1,5% τον Αύγουστο του 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν τον δείκτη στο 1,4%, έναντι του 1,3% του Ιουλίου.
Τα στοιχεία αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), στις 7 Σεπτεμβρίου 2017.



Την ίδια στιγμή, η Eurostat ανακοίνωσε πως η ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο 9,1% τον Ιούλιο του 2017.
Στη Γερμανία, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 5,7%.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τον τρίτο γύρο των συνομιλιών να ολοκληρώνεται σήμερα χωρίς αποτέλεσμα.
Όπως τόνισε ο διαπραγματευτής της Ε.Ε., Michel Barnier, οι διαπραγματεύσεις δεν επέτρεψαν να καταγραφεί «καμιά αποφασιστική πρόοδος στα κύρια ζητήματα» που συνδέονται με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι πρώτες ύλες και οι κατασκευές ήταν οι κλάδοι με τις καλύτερες επιδόσεις, με κέρδη 1,3% και 1,2% αντίστοιχα, στον απόηχο ορισμένων αναβαθμίσεων αξιολογήσεων και καλύτερων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για την Κίνα.
Στον αντίποδα, ο κλάδος του λιανεμπορίου βρέθηκε για άλλη μια φορά στο «κόκκινο».
Η μετοχή της γαλλικής Carrefour «βούλιαξε» κατά 13%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε για μια πτώση των κερδών της το 2017, λόγω της χαμηλότερης αύξησης των πωλήσεών της.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης