Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στην πεσέτα επέστρεψε η Σαλβατέρα ντε Μίνιο

Ισπανία: Στην πεσέτα επέστρεψε η Σαλβατέρα ντε Μίνιο
Εκατοντάδες καταναλωτές σπεύδουν το τελευταίο διάστημα στο μικρό ισπανικό χωριό Σαλβατέρα ντε Μίνιο, αφού εκεί οι έμποροι δέχονται τις παλιές πεσέτες που κυκλοφορούσαν μέχρι και την εισαγωγή του ευρώ το 2002.
Οι περίπου 50 έμποροι αυτού του χωριού της Γαλικίας, το οποίο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde, προσελκύει εκατοντάδες καταναλωτές που σπεύδουν να κάνουν τις αγορές τους με τα χαρτονομίσματα που είχαν μέχρι σήμερα φυλαγμένα, εκμεταλλευόμενοι το δικαίωμα που τους δίνει η κεντρική τράπεζα να ανταλλάξουν τις πεσέτες με ευρώ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
Οι έμποροι είδαν τις τελευταίες εβδομάδες τα ταμεία τους και πάλι γεμάτα. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει αγορές αξίας ενός εκατομμυρίου πεσετών καθώς κάτοικοι από κοντινά χωριά αλλά και από την πόλη Βίγκο που απέχει δεκάδες χιλιόμετρα φτάνουν στη Σαλβατέρα ντε Μίνιο για τις αγορές τους. Πάντως οι εμπνευστές του σχεδίου στο γαλικιανό χωριό δηλώνουν ότι η κίνησή τους δεν αποσκοπεί στην επιστροφή στο παλιό νόμισμα. Απλώς βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να αναζωογονήσουν την τοπική αγορά που μαστίζεται από την ανεργία και κινδύνευε με μαρασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης