Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φέλντστάιν: Το ευρώ είναι το πρόβλημα και όχι οι χώρες

Φέλντστάιν: Το ευρώ είναι το πρόβλημα και όχι οι χώρες
Στο ίδιο το ευρώ, και όχι στην οικονομική κατάσταση μεμονωμένων κρατών βρίσκεται το πρόβλημα της Ευρώπης, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, καθηγητή του Χάρβαρντ και πρώην συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, Ρόναλβτ Ρίγκαν, Μάρτι Φέλντστάιν, ο οποίος επέκρινε τους Γάλλους ότι "δεν πιάνουν" το πρόβλημα, στην «καρδιά" της κρίσης.
"Η γαλλική κυβέρνηση φαίνεται ότι απλώς δεν μπορεί να καταλάβει τα πραγματικά προβλήματα του ευρώ", επεσήμανε σε άρθρο του στον ιστότοπο Project Syndicate. "Οι Γάλλοι αξιωματούχοι αντιδρούν τώρα στην προοπτική μιας πιστοληπτικής υποβάθμισης της χώρας τους, ρίχνοντας τα βέλη τους στη Βρετανία"
Μεταξύ των αξιωματούχων στους οποίους αναφέρεται είναι και ο Κριστιάν Νουαγιέ, επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, που υποστήριξε ότι η Βρετανία θα πρέπει να υποβαθμιστεί πριν τη Γαλλία.
"Όταν το πρόβλημα του χρέους της χτυπήσει τη Βρετανία, η κυβέρνησή της μπορεί πάντα να τυπώσει περισσότερες λίρες, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αντίθετα, η γαλλική κυβέρνηση και η γαλλική Κεντρική Τράπεζα δεν μπορούν να δημιουργήσουν ευρώ", ανάφερε ο Φέλντστάιν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης