Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει ήρεμα και διπλωματικά την πυρηνική απειλή της Β. Κορέας

tags :
Putin: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει ήρεμα και διπλωματικά την πυρηνική απειλή της Β. Κορέας
Ο ρώσος πρόεδρος συνομίλησε για την κατάσταση με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping και οι δύο εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους 
«Να μην υποκύψει στα συναισθήματα και να λύσει τα προβλήματα της κορεατικής χερσονήσου με διπλωματικά μέσα» κάλεσε ο ρώσος πρόεδρος Putin τη διεθνή κοινότητα, μετά την πραγματοποίηση της έκτης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, την οποία ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «πραγματική απειλή» στην περιοχή.
Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Abe, ο Putin ζήτησε «να μην υποκύψουμε στα συναισθήματα, να ενεργήσουμε με τρόπο ήρεμο και μετρημένο» και υπογράμμισε πως τα προβλήματα της κορεατικής χερσονήσου «δεν πρέπει να διευθετηθούν παρά μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.
Η δοκιμή αυτή της Πιονγκ Γιάνγκ «τορπιλίζει το παγκόσμιο καθεστώς της μη διάδοσης, παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο και δημιουργεί μια πραγματική απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», υπογράμμισε ο Putin, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο ρώσος πρόεδρος είχε επίσης συνομιλίες για την κατάσταση με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.
Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν "βαθιά ανησυχία" για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και υπογράμμισαν «την ανάγκη να μην αφεθεί η κατάσταση αυτή να μετατραπεί σε χάος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov.
Οι δύο πρόεδροι κάλεσαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιδείξουν "αυτοσυγκράτηση" και να αναζητήσουν μια λύση «μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», υπογραμμίζοντας πως η πυρηνικοποίηση της χερσονήσου είναι απαράδεκτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης