Τελευταία Νέα
Διεθνή

AMP Capital: Μην χαλαρώνετε- Η Β. Κορέα μπορεί να οδηγήσει τις αγορές σε ένα ασταμάτητο sell-off

AMP Capital: Μην χαλαρώνετε- Η Β. Κορέα μπορεί να οδηγήσει τις αγορές σε ένα ασταμάτητο sell-off
Ο Nadel Naeimi, επικεφαλής του επενδυτικού κεφαλαίου AMP Capital, με υπό διαχείριση κεφάλαια 110 δισ. δολαρίων, «βλέπει» να καταφθάνει ισχυρή διόρθωση στις αγορές
Οι μετοχικές αγορές κατευθύνονται προς ένα μεγάλο sell-off, ίσως όχι σήμερα, αλλά σύντομα.
Αυτήν την άποψη εκφράσει ο Nader Naeimi, ο οποίος είναι επικεφαλής του δυναμικού επενδυτικού κεφαλαίου AMP Capital, το οποίο διαχειρίζεται σχεδόν 110 δισ. δολάρια.
Το AMP Capital διατηρεί περίπου το 30% των κεφαλαίων του σε μετρητά και τοποθετείται σε χρυσό και σε short τοποθετήσεις νομισμάτων αναδυόμενων αγορών έναντι του δολαρίου. Το κεφάλαιο έχει ξεπεράσει σε αποδόσεις το 77% των ανταγωνιστών του φέτος, βάσει στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το Bloomberg.
Αν και ο Naeimi συντάσσεται, τουλάχιστον προς το παρόν, μεταξύ των επενδυτών που προβλέπουν μία ήπια αντίδραση των αγορών μετά τη δήλωση της Β. Κορέας ότι προχώρησε σε επιτυχημένη εκτόξευση βόμβας υδρογόνου, θεωρεί το απομονωμένο κράτος της Ασίας ως έναν από τους παράγοντες που αναπόφευκτα μπορεί να «ρίξει» χαμηλότερα, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τις μετοχές.
«Οι αγορές χρειάζονται μία διόρθωση», δηλώνει ο Naeimi και προσθέτει «υπάρχει μία σημαντική έλλειψη σύνδεσης μεταξύ της αβεβαιότητας και του τρόπου με τον οποίο η αγορά αποτιμά το ρίσκο. Η Β. Κορέα και άλλα γεγονότα μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για διόρθωση».
Άλλωστε σήμερα (4/9) οι ιαπωνικές μετοχές υποχώρησαν, το ίδιο συνέβη και με το γιέν, με τον δείκτη-βαρόμετρο Topix να υποχωρεί 1,2%, αν και τελικά μάζεψε τις απώλειές του.
«Αν και σήμερα (4/9) η πτώση στις τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου μπορεί να μην είναι μεγάλη, η όλη διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε μία ενίσχυση της μεταβλητότητας. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει μία μεγαλύτερη της αναμενόμενης διόρθωση», καταλήγει ο Naeimi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης