Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Η Βόρεια Κορέα ανέκοψε το 3ήμερο ανοδικό σερί

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Η Βόρεια Κορέα ανέκοψε το 3ήμερο ανοδικό σερί
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,52%, στις 374,20 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (4/9/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα στις διεθνείς αγορές να είναι αρνητικό, μετά τη νέα κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,36%, στις 7.411,47 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,33% κι έκλεισε στις 12.102,21 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,38% χαμηλότερα, στις 5.103,97 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,52%, στις 374,20 μονάδες, με την πλειοψηφία των κλάδων, πλην των αυτοκινήτων, να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Σημειώνεται ότι η Wall Street είναι κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας της Εργασίας.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν μπόρεσαν να διευρύνουν το 3ήμερο ανοδικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η χθεσινή δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα έστρεψε τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Η νέα προκλητική κίνηση της Πιονγιάνγκ έχει προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινότητα, με τις ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων.
Οι τεχνολογικές μετοχές αποτέλεσαν έναν από τους κλάδους με τις χειρότερες επιδόσεις, κλείνοντας συνολικά κατά 0,9% χαμηλότερα.
Πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της Fiat Chrysler, η οποία έκλεισε με απώλειες 1,35%, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Sergio Marchionne, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία προσφορά για την αυτοκινητοβιομηχανία.



Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται η Γερμανία, η οποία στα τέλη του μήνα οδεύει σε εκλογές.
Χθες, η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, έδειξε να υπερτερεί σε debate του κύριου αντιπάλου της, του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Martin Schulz.
Σημερινή δημοσκόπηση της Infratest Dimap έδειξε τη Merkel ως την ξεκάθαρη νικήτρια του debate, καθώς η παρουσία της χαρακτηρίστηκε πιο πειστική από το 55%, έναντι του 35% του Schulz.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν με επιφυλακτικότητα και τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB) αυτή την Πέμπτη (7/9).
Δεδομένου ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, δεν προσέφερε ενδείξεις στο Jackson Hole για το τι να περιμένουμε από την κεντρική τράπεζα, οι επενδυτές θα εξετάσουν τη ρητορική της τράπεζας, με τους παρατηρητές της αγοράς να έχουν προβλέψει ότι η τράπεζα θα ανακοίνωνε τον Σεπτέμβριο τα σχέδιά της για τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης