Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wood Mackenzie: Μια σύγκρουση στη Β. Κορέα θα απειλούσε το 1/3 των παγκόσμιων εισαγωγών πετρελαίου

Wood Mackenzie: Μια σύγκρουση στη Β. Κορέα θα απειλούσε το 1/3 των παγκόσμιων εισαγωγών πετρελαίου
Σύμφωνα με την Wood Mackenzie οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα επηρεαστούν σοβαρά σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Βόρεια Κορεά καθώς υπενθυμίζει ότι σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα, βρίσκεται περίπου το 65% των διυλιστηρίων της Ασίας
Περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής πετρελαίου της Κίνας θα διατρέξει κίνδυνο εάν κλιμκακωθεί η ένταση εντάσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των συμμάχων τηων ΗΠΑ και τελικά ξεσπάσει πολεμική σύγκρουση στη Βόρεια Ασία, αναφέρει σε έκθεσή της η Wood Mackenzie.
Όπως αναφέρει στην έκθεσή της μια πολεμική σύρραξη θα μπορούσε να σταματήσει τη ροή των εισαγωγών αργού πετρελαίου για τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, των οποίων οι εισαγωγές μαζί αντιπροσωπεύουν το 34% του παγκόσμιου πετρελαϊκού εμπορίου παγκοσμίως.
Στο χειρότερο σενάριο η Κίνα θα μπορούσε να απελευθερώσει πετρέλαιο από τα στρατηγικά της αποθέματα "για πρώτη φορά από τότε που άρχισε να τα δημιουργεί3-4 χρόνια πριν", δήλωσε ο Chris Graham, στρατηγικός αναλυτής στη Wood Mackenzie.
Τό ίδιο μπορούν να πράξουν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, λαθώς και οι δύο χώρες διαθέτουν αποθεματικά πετρελαίου έκτακτης ανάγκης για να καλύψουν τη ζήτηση 90 ημερών.
Παράλληλα η Ιαπωνία μπορεί να επιταχύνει την αναθέρμανση των πυρηνικών γεννητριών για να αντισταθμίσει πιθανές πιέσεις που μπορεί να προκληθούν από την μείωση των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περίπτωση σύγκρουσης.
Για την Κίνα, η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου της θα της παράσχει ένα αποθεματικό, αλλά η εγγύτητα των πετρελαικών της περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, αφήνει τη χώρα ευάλωτη σε μια πιθανή σύγκρουση.
"Η Κίνα έχει παραγωγή πετρελαίου, ωστόσο μέχρι και το 58% τωνμ πετρελαικών της εγκαταστάσεων θα μπορούσε να κινδυνεύσει να κλείσει σε περίπτωση κλιμάκωσης των εντάσεων", ανέφερε ο Graham.
Περίπου 1,5 εκατομμύρια από τα 3,95 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα της παραγωγής της Κίνας προέρχονται από την περιοχή της Βόρειας Κίνας, με το πλησιέστερο πεδίο να βρίσκεται 200 ​​χιλιόμετρα από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με την Wood Mackenzie.
Περίπου 0,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως παράγονται από την περιοχή Songliao, η οποία βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα από τα σύνορα, ανέφερε η εταιρεία παροχής συμβουλών.
Σύμφωνα με την Wood Mackenzie οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα επηρεαστούν σοβαρά σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Βόρεια Κορεά καθώς υπενθυμίζει ότι σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα, βρίσκεται περίπου το 65% των διυλιστηρίων της Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης