Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για τον κυκλώνα Irma – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Καραϊβική και Φλόριντα

tags :
Συναγερμός για τον κυκλώνα Irma – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Καραϊβική και Φλόριντα
Ακόμα και τρία μέτρα προβλέπεται να ανέβει το επίπεδο της θάλασσας στο Πουέρτο Ρίκο
Συναγερμός έχει σημάνει στην Καραϊβική και στη Φλόριντα των ΗΠΑ λόγω του κυκλώνα Irma, ο οποίος ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 και αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τις παραπάνω περιοχές.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τις 67 Κομητείες της Πολιτείας, καθώς μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας ενδέχεται να πλήξει τμήματα της νότιας Φλόριντας μέσα στo Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, το πρώτο κράτος που πρόκειται να πληγεί από τον Irma φέρεται να είναι το Πουέρτο Ρίκο, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως το επίπεδο της θάλασσας μπορεί να ανέβει ακόμη και τρία μέτρα πάνω από το φυσιολογικό στην περιοχή και να πλήξουν το νησί μεγάλα, καταστροφικά κύματα.
Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι «οι προετοιμασίες στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί έκτακτα δελτία πρέπει να επισπευσθούν και να ολοκληρωθούν»..
Ο κυκλώνας, με ανέμους 215 χιλιομέτρων την ώρα, εκτιμάται ότι «θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες 48 ώρες», με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για ισχυρές βροχοπτώσεις ικανές να προκαλέσουν εκτεταμένες πλημμύρες και πολύ δυνατούς ανέμους που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και 7 μέτρα κύματα.
Ήδη στο Πουέρτο Ρίκο έχει κινητοποιηθεί η εθνοφρουρά, τα σχολεία είναι κλειστά, τα καταφύγια έχουν ανοίξει και λαμβάνονται όλα τα δυνατά προληπτικά μέτρα.
Αν και η πορεία του κυκλώνα Irma δεν είναι ακόμη βέβαιη, ενδέχεται να πλήξει τη νήσο Εσπανιόλα (Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία), τις Μπαχάμες και την Κούβα πριν κατευθυνθεί προς βορρά, αρχικά προς τη Φλόριντα και κατόπιν προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, που ήδη δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από τον κυκλώνα Harvey.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης