Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Χωρίς νόημα οι σκληρές κυρώσεις στη Β. Κορέα – Μπορούν να οδηγήσουν σε παγκόσμια καταστροφή

tags :
Putin: Χωρίς νόημα οι σκληρές κυρώσεις στη Β. Κορέα – Μπορούν να οδηγήσουν σε παγκόσμια καταστροφή
Η στρατιωτική υστερία δεν έχει κανένα νόημα υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας
Την θέση ότι η επιβολή σκληρότερων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα δεν έχει κανένα νόημα διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Putin υποστήριξε ότι οι αυστηρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται να οδηγήσουν στην αλλαγή της ηγεσίας στη Β.Κορέα αλλά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια καταστροφή.
Στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) που πραγματοποιείται στην Κίνα, ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία «καταδικάζει» τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.
«Η Ρωσία καταδικάζει τις ασκήσεις της Βόρειας Κορέας.
Τις θεωρούμε πρόκληση.
Αλλά η επιμονή στη στρατιωτική υστερία δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό.
Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν από αυτόν της ειρήνης» είπε ο Putin, τονίζοντας ότι η επιβολή σκληρότερων κυρώσεων είναι χωρίς νόημα και αναποτελεσματική.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε πως η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, καθώς το θεωρεί ζήτημα ασφαλείας, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Saddam Houssein, ο οποίος εγκατέλειψε το πρόγραμμα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφή, αλλά δολοφονήθηκε υπό το πρόσχημα της έρευνας για όπλα.
«Αυτό το γνωρίζουν όλοι και το θυμούνται.
Και η Βόρεια Κορέα το γνωρίζει και το θυμάται.
Πιστεύετε ότι με την υιοθέτηση μερικών κυρώσεων, η Βόρεια Κορέα θα εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής;» διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την πολιτική που ακολουθούν και κάλεσε όλες τις πλευρές να ανταποκριθούν στην ανάγκη του διαλόγου.
Επιπλέον, ο Putin επιτέθηκε στις ΗΠΑ αναφέροντας ότι είναι γελοίο να επιβάλλουν στη Ρωσία κυρώσεις αντίστοιχες με αυτές της Β. Κορέας και την ίδια στιγμή η Ουάσινγκτον να ζητά από τη Μόσχα τη βοήθεια της για να επιβάλλει κυρώσεις στη Β. Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης