Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «έρωτας» των Αμερικανών επενδυτών για ευρωπαϊκές μετοχές δεν έχει τελειώσει

Ο «έρωτας» των Αμερικανών επενδυτών για ευρωπαϊκές μετοχές δεν έχει τελειώσει
Τα κέρδη του Stoxx Europe 600, σε όρους δολαρίου, έχουν φθάσει στο 17% από την αρχή του έτους
Οι Αμερικανοί επενδυτές δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον κύκλο αγάπη τους για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Απόλυτα φυσιολογικό, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν τις καλύτερες αποδόσεις οκτώ ετών.
Όσοι επέλεξαν να αγοράσουν ευρωπαϊκές μετοχές σε δολάρια έχουν «δει» τα κέρδη τους να ενισχύονται 17% από την αρχή του έτους, ενώ η προοπτική ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη άνοδος τους διατηρεί δεμένους με τις τοποθετήσεις τους.
Τα δύο μεγαλύτερα αμερικανικά ETFs τα οποία «παρακολουθούν» τις ευρωπαϊκές αγορές έχουν προσελκύσει κεφάλαια ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, κατορθώνοντας να καλύψουν σχεδόν όλες τις εκροές που είχαν το 2016.



Αν και η πρόσφατη αναστάτωση που προκάλεσε η Β. Κορέα και η εκτίμηση ότι ο Mario Draghi θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα οδηγήσουν χαμηλότερα το ευρώ έχουν οδηγήσει σε μερική κατοχύρωση κερδών, αυτές οι «αποχωρήσεις» είναι ασήμαντες σε σύγκριση με τις εισροές που έχουν καταγραφεί σε ευρωπαϊκές μετοχές.



«Ακόμη και όταν μαζεύεις τα κέρδη σου φροντίζεις να αφήσεις και κάποια χρήματα στο τραπέζι», δηλώνει ο Matthew Bartolini της State Street, ευθυγραμμίζοντας και αυτός την άποψή του με αντίστοιχες που έχουν εκφράσει αναλυτές των JPMorgan Chase και Sanford C. Bernstein.
Σε όρους ευρώ ο Stoxx Europe 600 έχει κερδίσει μόλις το 1/5 σε σύγκριση με την άνοδό του σε όρους δολαρίου. Μετά την υποχώρησή του στις τελευταίες συνεδριάσεις το ευρώ έχει ενισχυθεί φθάνοντας έως και τα 1,20 δολάρια και αυτό λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, με όλους τους traders να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις δηλώσεις του προέδρου της Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης