Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron προς δημοσιογράφους: «Ενδιαφέρεστε περισσότερο για τον εαυτό σας και λιγότερο για τη Γαλλία»

Macron προς δημοσιογράφους: «Ενδιαφέρεστε περισσότερο για τον εαυτό σας και λιγότερο για τη Γαλλία»
Έντονες αντιδράσεις από τα γαλλικά ΜΜΕ
Οι… μήνες του μέλιτος μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron και των δημοσιογράφων μάλλον έφθασαν στο τέλος τους, καθώς δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι «ενδιαφέρονται περισσότερο για τον εαυτό τους» και όχι για την κατάσταση της Γαλλίας. Η «επίθεση» του Macron καταφθάνει μετά από κατηγορίες που δέχθηκε ότι δεν παραχωρεί αρκετές… συνεντεύξεις.
«Δεν με ενδιαφέρουν οι δημοσιογράφοι. Με ενδιαφέρουν οι Γάλλοι, αυτό θα πρέπει να το καταλάβετε», τόνισε ο Macron, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους γαλλικών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι τον ρώτησαν γιατί «μιλάει τόσο λίγο στον Τύπο».
Η παραπάνω κόντρα εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Macron σε σχολείο τη Δευτέρα (4/9), ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη χώρα, με τον Γάλλο πρόεδρο να υποστηρίζει ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ασχοληθούν με τα 12 εκατ. παιδιά που ξεκίνησαν τα μαθήματα και όχι με τον ίδιο.
«Αλλά οι δημοσιογράφοι έχουν ένα πρόβλημα. Ενδιαφέρονται περισσότερο για τους εαυτούς τους και λιγότερο για τη χώρα. Ας μιλήσουμε για τους Γάλλους».
Όπως ήταν φυσικό υπήρξαν αντιδράσεις, με το γαλλικό δίκτυο BFM TV να υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις Macron «φαίνεται αντιφατικό με δεδομένο τον χρόνο που ξόδεψε ο Macron για να φτιάξει το προφίλ του, όταν ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία».
Από την πλευρά της η εφημερίδα «Le Point», ανέφερε ότι «στα bistrot όπως και στο Elysee, οι επιθέσεις ενάντια στους δημοσιογράφους αποτελούν εθνικό άθλημα»….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης