Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να μειώσει περαιτέρω τη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ

Putin: Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να μειώσει περαιτέρω τη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι θα διατάξει το Υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβει νομικές ενέργειες αναφορικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της χώρας
Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να μειώσει περαιτέρω τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη Μόσχα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Vladimir Putin, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άγρια» την αντιμετώπιση της διπλωματικής αποστολής της χώρας στο αμερικανικό έδαφος.
Ειδικότερα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι θα διατάξει το Υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβει νομικές ενέργειες αναφορικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί δικαίωμα των ΗΠΑ να μειώσουν τον αριθμό των διπλωματικών εγκαταστάσεων.
«Το μόνο ζήτημα είναι ότι πραγματοποιήθηκε με σαφώς άγριο τρόπο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Putin, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «πιθανότατα αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής κουλτούρας ενός συγκεκριμένου τμήματος της έδρας των ΗΠΑ».
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «πρωτοφανές γεγονός» το ζήτημα των διπλωματικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας ότι αποτελεί «σαφή παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της Ρωσίας» καθώς και ότι «θα διατάξω το Υπουργείο Εξωτερικών να προσφύγει στο δικαστήριο και τότε θα δούμε πόσο αποτελεσματικό είναι το πολύ αξιόλοφο δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ».
Σημειώνεται ότι ο Putin πραγματοποίησε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην κινεζική πόλη Ξιαμέν, όπου παρακολούθησε μία σύνοδο κορυφής των μεγάλω αναδυόμενων οικονομιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης